Tgrt Haber
16 Temmuz 2022 09:40 - Güncelleme : 16 Temmuz 2022 10:30

Sözleşmeliye kadro için çalışmalar hızlandı: 3+1 formülü masada

Asgari ücret, 3600 ek gösterge, memur ve emekli maaşlarına yönelik düzenlemeler tamamlandı. İktidarın 5 aşamalı yol haritasında sıra sözleşmeli personellerin durumuna geldi. Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadro çalışmasının detayları netleşmeye başladı. Sözleşmeliler için 3 yıl çalışmanın ardından 1 yıl içerisinde kadroya alınması formülü üzerinde duruluyor.

Sözleşmeliye kadro için çalışmalar hızlandı: 3+1 formülü masada
sözleşmeli personel kadro,EYT,emeklilikte yaşa takılanlar

Türkiye Büyük Millet Meclis’i (TBMM) tatile girmeden önce birçok kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı. İktidarın geniş halk kesimlerini ilgilendiren sorunların çözümüne yönelik 5 aşamalı yol haritasında sıra sözleşmeli personele geliyor. Hükümetin karşısında şimdi çok önemli 2 madde daha var. Bunlardan biri sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi diğeri ise Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) mağduriyetlerinin giderilmesi. Kamuda çalışan sözleşmelilerin, 3 yıl çalışmanın ardından 1 yıl içinde kadroya alınması için çalışmalar başladı. Meclis açıldığı zaman da çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Sonrasında yıl bitmeden emeklilikte yaşa takılanlar için bir düzenlemenin de Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

TÜM SÖZLEŞMELİLERE KADRO

Hükümetin gündemindeki sözleşmeli personel çalışmasının Ekim ayında Meclis’e getirilmesi hedeflenirken düzenleme için bayram tatili sonrasında vites yükseltilmesi bekleniyor.

Yeni Şafak’ın haberine göre kamuda çalışan sözleşmeli personelin tamamının kadroya alınmasına yönelik bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Yapılacak çalışma kapsamında sözleşmeli personellerin kamuda 3 yıl çalışmasının arından 1 yıl içerisinde kadroya alınması formülü üzerinde duruluyor.

Kamuda ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan 500 binden fazla sözleşmeli personel bulunuyor.

EYT SIRADA

Öte yandan EYT’de milyonların beklediği adımlar da atılıyor.  Hükümetin takvimine göre sözleşmeli personelin kadroya alınması sonrasında sıranın yıl bitmeden EYT düzenlemesine gelmesi bekleniyor.

Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve EYT’lilerin durumuyla ilgili yaptığı açıklamada AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ekimde 560 bin sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınması konusunun gündeme geleceğini, sonraki süreçte eyt için de çalışma yapılacağını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Haci kuanç23 Ocak 2023 01:44

Emekikik

Ssss16 Ekim 2022 01:08

Bence özel güncel bakim merkezin de çalışanlara da kadro gelmeli, En zor çalışma yeri, yaşlılarla ilgilenmek tabi beyin olarak ve vücut olarak çalışanlar çok yoruluyor, lütfen yardımcı olun emeklerinin hakkını alsınlarr????????????????

Enes 9 Ağustos 2022 12:36

Belediye çalışanları unutulmamalı

Kemal özdemir 3 Ağustos 2022 21:56

İskenderun belediyesi personeliyim 4a olanlar kadroya girecekmi

cafer17 Temmuz 2022 00:24

sözleşmeli olarak eylül ayında atanan kişiler de bundan yararlanacak mı acaba?

Sonraki Haber Yükleniyor...