Tgrt Haber
05 Temmuz 2022 15:35 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 16:01

Sözleşmeli personele müjde: Tarih belli oldu, kadro geliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Ekim'de 560 bin sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınması konusunun ele alınacağını açıkladı. Akbaşoğlu, sözleşmeli personele kadro çalışmasının hemen ardından ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununun çözüleceğini söyledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Sözleşmeli personele müjde: Tarih belli oldu, kadro geliyor
kamu personeli,sözleşmeli personel,sözleşmeli kadro,EYT,emeklilikte yaşa takılanlar

Asgari ücret, memur ve memur emeklisine zam ile 3600 ek gösterge için çalışmalar tamamlandı. Sıra, sözleşmeli personelin ve emeklilikte yaşa takılanlara geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatilinin sona ermesinin ardından Ekim ayında 560 bin sözleşmeli kamu personelinin kadroya alınması konusu ele alınacak. Beş adımdan üçünün gerçekleştirildiğini vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da sayıları 560 bini bulan sözleşmeli personele müjde verdi.

KAMUDAKİ SÖZLEŞMELİLERE KADRO

Akbaşoğlu, Meclisin açılacağı ekim ayında sözleşmeli personelin mali sosyal hakları ve kadro haklarının ele alınması için düzenleme yapılacağını söyledi. EYT sorununun da çözüleceğini belirten Akbaşoğlu, "2023 başında farklı bir Türkiye’ye hep beraber ulaşacağız" dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında bütün çalışanları ve emeklileri ilgilendiren zammın, bayramdan önce ödeneceğini bildiren Akbaşoğlu, açıklamasında şunlar söyledi:

"Ne söylediysek yaptık, yaptıklarımızı söyledik. '5 adım atacağız' demiştik. 'Asgari ücreti iyi bir noktaya taşıyacağız. Memur ve emeklilerin maaşlarını düzenleyeceğiz. 3600 ek göstergeyi yasalaştıracağız. Sözleşmeli personelin durumunu ele alarak haklarını yasalaştıracağız. EYT'li kardeşlerimizin durumunu ele alarak 2022'de bunları neticelendireceğiz' dedik. Allah'a çok şükür bunların ilk üçünü gerçekleştirdik. 3600 ek gösterge ile ilgili neticeleri görüyoruz. Bu yasa artık uygulanıyor.

Sözleşmeli personele müjde: Tarih belli oldu, kadro geliyor

EYT DE ÇÖZÜLECEK

İnşallah bu konuyla ilgili de söylediğimiz üzere ekim ayında Meclisimiz açıldığında hemen gündemimize sözleşmeli personelin, mali ve sosyal haklarının ele alınması ve kadro hakkının ele alınması suretiyle bu kesimin durumlarının yasayla netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olacak. Bu çalışmanın hemen akabinde EYT'li kesimin durumu ele alınarak bu da çözümlenmiş olacak. Verdiğimiz sözleri adım adım gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık, bundan sonra da sözlerimizi aynen yerine getireceğiz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa Halatcı 17 Ekim 2022 19:20

Merhabalar ben 2010 dan buyana devlet okulunda çalışmaktayım yanlız sigortamiz yanlız okul açık olduğu zamanlarda yatıyordu diğer zamanlarda yatmiyordu yani yılda 8yada9 ay yatıyor son çalıştığım okulda ise okul aile birliginde Kesintisiz 2 yıldır çalışıyorum bu neticede bana kadro verilirmi bilirkisiden yorum bekliyorum teşekkürler

Veysi 1 Ekim 2022 16:11

Milliegitim bakanlığına bağlı õgretmenler evinde sözlesmeli ve hizmet alımıyla çalışan 7/24saat hizmet veren emekçilerin kadroya alınması

ÇİĞDEM ELÇİ24 Ağustos 2022 11:12

20 YILDIR ÖĞRETMEN EVİNDE MUHASEBE BİRİMİNDE ÇALIŞIYORUM KADROM YOK BU YIL GELECEK Mİ ; NEDEN BİZ ÖĞRETMENEVLERİ ÇALIŞANLARINA GELMİYOR

GULSAH DOGAN 5 Temmuz 2022 22:29

SN VEKİLİMİN EMEGİNE YUREGİNE SAGLIK SAYGILAR HURMETLER DİLİYORUM

Damat ibrahim 5 Temmuz 2022 21:02

Sayın bakanım kitlere kadro

Hamza 5 Temmuz 2022 18:38

Kamu yemekhaneleri kadro yokmu taşeron işçilerine

Sonraki Haber Yükleniyor...