Tgrt Haber
30 Eylül 2021 09:14

Rekorlara doymayan dolar TCMB'nin yıl sonu tahminini solladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesinde 8,65 seviyelerinde bulunan dolar politika faizinde indirim haberi sonrasında rekorlar serisine koştu. Zirvesini dün akşam piyasaların kapalı olduğu saatte 8,95’in üzerine çıkaran dolar/TL Merkez Bankası'nın yıl sonu tahmini olan 8,92'yi eylül sonunda geride bıraktı.

Rekorlara doymayan dolar TCMB'nin yıl sonu tahminini solladı
dolar,,döviz,,Türk Lirası,,dolar tl,,dolar kuru,

Fed’in varlık alımlarında kısa zaman sonra kısıtlamalara gideceğini açıklaması, dünyada arz ve tedarik sorunlarının endeksleri baskılaması ve risk iştahının azalmasıyla güçlenen dolar endeksi 94,31 seviyesine çıkarak Kasım 2020’den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) da politika faizinde 100 baz puan indirime gitmesinin ardından dolar yurt içinde tarihi zirvesini dün akşam piyasaların kapalı olduğu saatte 8,95’in üzerine çıkardı. Kur bu sabah 8,91 seviyelerinde dengeleniyor. Euro ise 10,35 liradan el değiştiriyor.

Dolar geçen hafta TCMB’nin faiz indirme kararı öncesinde 8,65 seviyelerinde bulunuyordu.

MERKEZ'İN TAHMİNİNİ SOLLADI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2021 yılı Eylül ayı piyasa katılımcıları anket istatistiklerinde dolar kuru için yıl sonu tahminleri belirtilmişti. Buna göre döviz kuru beklentisi yarıyıl sonu hesaplamalarında bir önceki anket döneminde 8,94 TL olarak açıklanmış, bu anket döneminde ise 8,92 TL olarak kayda geçmişti. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 9,37 olarak hesaplanırken bu anket döneminde 9,56 TL olarak açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...