Tgrt Haber
13 May 2022 15:41 - Güncelleme : 13 May 2022 16:01

Son dakika haberi: Bakan Nebati'den büyüme tahmini

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ilk çeyrek büyüme istatistiğine ilişkin beklentisini paylaştı. Nebati, "Veriler büyümenin 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllık olarak yüzde 6-7 arasında gerçekleşeceğine işaret ediyor." dedi.

Son dakika haberi: Bakan Nebati'den büyüme tahmini

Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Veriler büyümenin 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllık olarak yüzde 6-7 arasında gerçekleşeceğine işaret ediyor." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurul toplantısında konuştu.

Nebati, "enflasyonla mücadelemiz topyekun olduğumuz sürece başarıya ulaşacaktır." derken enflasyonla mücadele kapsamında paydaşlarıyla çalışmaları yürüttüğünü kaydetti. Bakan Nebati "fahiş fiyat, fiyat manipülasyonu ve stokçuluğa asla izin vermiyor ve gereken tüm önlemleri almaya devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte halkımızın alım gücünü eskisinin de üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" belirtti.

Kontuı sektörüne yönelik açıklanana paketlerle ilili olarak "Hem konut arzını artırıyoruz, hem de vatandaşın uygun finansmanla konut sahibi olmasını sağlıyoruz." dedi. Nebati bu adımı astronomik fiyat artışlarıyla suistimal etmeye çalışanlara göz yummayacaklarını ifade etti.

BAKANLIK FIRSATÇILARIN ENSESİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı konuta erişimi kolaylaştıracak 3 adımlı uygulamanın ardından ev fiyatlarını arttıran fırsatçılara ilişkin konuşan Bakan Nebati, "Konutla ilgili paket açıklandığının ertesi günü aykırı işlem yapanların tamamı tespit edildi. Biz bir işlem yaparken vatandaşın rahat etmesi için yapıyoruz. Birilerinin suistimalde bulunarak kısa günün kârı diyerek bizi aldatmasına izin vermeyeceğiz. Bunu yapanlar bilsinler ki ensenizdeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...