Tgrt Haber
10 Ocak 2024 09:41 - Güncelleme : 10 Ocak 2024 10:07

Velileri üzecek haber: 'Özel okullara yüzde 60 zam yapılacak' iddiası

Okulların başlamasından bu yana kırtasiye gibi giderlerin artmasından şikâyet eden velilere bir darbe de özel okullardan geliyor. Özel okullar için erken kayıt döneminin başlamasıyla 2024-2025 eğitim dönemi için fiyatlar ortaya çıkmaya başladı. Yeni dönemde özel okulların ortalama yüzde 60 zam yapması bekleniyor.

Velileri üzecek haber: 'Özel okullara yüzde 60 zam yapılacak' iddiası
özel okul,özel okul ücretleri,zam

Özel okulların erken kayıt dönemleri başladı. Pek çok okul ise 2024-2025 eğitim dönemi için fiyatlarını açıkladı. Herhangi bir resmî açıklama yapılmamasına rağmen yeni öğretim dönemi için zam oranının yüzde 60 olacağı tahmin ediliyor. 

YÜZDE 60 YAPILACAK

NTV'nin haberine göre, özel okul temsilcileri ise yüzde 60 zammın, artan maliyetler nedeniyle yeterli olmayacağı görüşünde. Sektör temsilcileri, fiyat artışının en az yüzde yüz olması gerektiğini belirtiyor.

VELİLER DENETİM İSTİYOR

Veliler özel okul fiyatlarının denetlenmesini istiyor. Özel okul temsilcileri ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirleyeceği zam oranında artan maliyetlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...