Tgrt Haber
20 Aralık 2021 17:09

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren vergi muafiyeti yasa teklifi kabul edildi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançlarının vergi dışı bırakılacağını duyurmuştu. Tüm çalışanların ücretlerinden damga ve gelir vergisi istisnasını getiren kanun teklifi kabul edildi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren vergi muafiyeti yasa teklifi kabul edildi
asgari ücret

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tüm ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kazançlarının vergi dışı bırakılacağını duyurdu.

Ücretler üzerindeki gelir vergisi indiriminin asgari ücretle sınırlı tutulması üzerine başlayan tartışmalar sürerken, AK Parti kaynaklarından bununla ilgili önemli bir açıklama geldi.

Kaynaklar, asgari ücretteki vergi muafiyetinin kapsamının genişletilebileceğini belirterek, konunun Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AK Parti Meclis Grubu’nun katılacğı dar kapsamlı bir toplantıda ele alınacağını bildirdiler. Kaynaklar, konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da aktarılarak bir karar alınacağını vurguladılar.

VERGİ TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmadına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Böylece tüm çalışanların ücretlerinin brüt asgari ücret kısmına damga ve gelir vergisi istisnası getirilecek.

Ayrıca sahip oldukları veya kiraladıkları konutların çatı ve/veya cephelerinde kurdukları üretim tesisinden elde edilen elektrik enerjisi ihtiyaç fazlasının 20 kilovatsaate kadar satabilecekler.

Botaş’ın borçlarının Hazine görevlendirme bedeli alacaklarına mahsup edilerek terk edilmesi amaçlanıyor. Özel bütçeli idareler ile denetleyici ve düzenleyici kurumlarda gelir fazlası karşılığı ilgili idare bütçelerine eklenebilecektir.

Türkiye’de yerleşik Sigorta şirketleri tarafından düzenlenen kefaret senetleri elektronik imzalı olarak düzenlenebilecek.

Belediyelerin toplu taşıma hizmeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere gelir desteği yapabilmesi sağlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...