Tgrt Haber
23 Kasım 2021 07:11

Fenerbahçe’de dirilişin öyküsü

Sarı lacivertliler, başkanından yöneticisine, hocasından oyuncusuna ve tabii ki taraftarına kadar kenetlendi. Herkes el ele verdi, Fenerbahçe hayata döndü. Bir haftada Samandıra’da temelleri atılan zafer Aslantepe’de taçlandı.

Fenerbahçe’de dirilişin öyküsü
fenerbahçe,,derbi,

Derbi zaferinin şifreleri son bir haftada saklı. Fenerbahçe’de bütün unsurlar kenetlenince, zafer âdeta kaçınılmaz oldu! Her şey Samandıra’nın süslenmesiyle başladı. Derbiden bir hafta önce tesisler sarı lacivert bayraklarla donatıldı. Sadece oyuncu grubunun katıldığı moral yemeği gerçekleştirildi, takım yekvücut oldu. Taraftara “Bize inanın” mesajı veren oyuncular günün büyük bölümünü tesislerde geçti. Teknik heyet de tam gün mesai yaptı. Rakip en ince detayına kadar analiz edildi, oyunculara ezberletildi.

İNANMAYAN GELMESİN

Sağlık ekibi oyuncuları en diri şekilde tutabilmek için gecesini gündüzüne katarken, Ali Koç ve kurmayları da sürekli Samandıra’da takımla oldu. Özel videolar ve sadece Türkiye’deki değil, dünyanın her yerindeki Fenerbahçe derneklerinden gelen taraftar mesajlarıyla oyuncuların motivasyonu tavan yaptı. Yönetimin “Fenerbahçe bu derbide her zaman üstün taraftır! Galibiyete inanmayan takım otobüsüne binmesin!” sözleriyle yola çıkan takım, Nef Stadı’nda sarı lacivert süslenmiş soyunma odasına girdi. Son düdükle bayram yerine dönen odaya…

MESUT’TAN TAŞ: EN BÜYÜK FENER, NOKTA!

Mesut Özil, derbi sonrası “Gerçek Fenerbahçeli oldun” yorumuyla kendisine uzatılan mikrofona “Ben zaten hep Fenerbahçeliydim. Bundan sonra da böyle olacağım. En büyük Fenerbahçe, nokta!” cevabı verdi.

BERKE ÖZER: GECE UYUYAMADIM

Berke Özer, derbi performansıyla tam not aldı. Gribal enfeksiyon sebebiyle takımdan ayrı kalan, derbiye iki serumla çıkan Berke, yaptığı 4 net kurtarışın yanı sıra yüzde 75 pas isabetiyle de Premier Lig’in kaleci oyun başlatma ortalamasını yakaladı. Berke duygularını, “Gece uyuyamadım, hâlâ rüyada gibiyim” sözleriyle anlattı

TEK KİŞİLİK DUVAR: KORE KAPLANI KİM

Geldiği günden beri performansıyla alkış alan Kim Min Jae, derbide zirve yaptı. İki mutlak golü önleyen Koreli, ayrıca en fazla pas arası (4) ve şut engellemesi (3) yapan isim oldu. Yüzde 80 pas isabetiyle oynayan Kim, girdiği6ikili mücadeleyi de kazanarak Galatasaray’a adeta tek başına duvar ördü.

KARAR PEREIRA’NIN: MAÇA GÖRE SİSTEM

Üçlü savunmadan vazgeçip derbide zafere koşan Vitor Pereira’nın bundan sonra nasıl devam edeceği merak konusu. Pereira’nın Olimpiakos maçına da derbi formatıyla çıkması bekleniyor. Ancak hocanın bu sistemde sabit kalmayacağı, rakibe göre yine üçlüyü tercih edeceği maçlar olacağı belirtiliyor.

ZAFER MOLASI: BİR GÜNLÜK KEYİF

Galatasaray galibiyetiyle hayata dönen Fenerbahçe’de futbolcular dünü izinli geçirdi. Pereira, hem fiziksel hem zihinsel olarak yorucu derbinin ardından Pereira,“Önemli bir zafer kazandınız. Bunun sevincini yaşayın” diyerek bir gün izin verdi. Sarı lacivertliler bugün Olimpiakos mesaisine başlayacak.

YÜZLER GÜLÜYOR

Derbi zaferi sonrası Fenerbahçe otobüsü bayram yeri gibiydi. Şarkılar söylendi, marşlar çalındı. Herkesin yüzü gülerken, eğlencenin başını Mesut, Mert Hakan, İrfan çekti. Mesut’a yaptığı asistle alkış alan İrfan, “Mesut Abi’yi asist kralı diye aldık, gol kralı olacak” diye takıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...