Tgrt Haber
14 Haziran 2022 09:45 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 10:01

Trabzonspor transfer haberi: Stryger Larsen için Andreas Cornelius devrede

Trabzonspor transfer haberi: Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor gözünü yeni sezona çevirdi. Yeni sezonda da şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen bordo-mavililer, gözünü transfere çevirirdi. Fırtına'da sağ bek pozisyonu için gündeme gelen Larsen transferinde vatandaşı devreye girdi.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
Trabzonspor transfer haberi: Stryger Larsen için Andreas Cornelius devrede
Stryger Larsen,Trabzonspor,transfer,

Trabzonspor'un yıldız golcüsü Andreas Cornelius, vatandaşı Larsen'e bordo-mavili formayı giydirmek için elinden geleni yapıyor. Oyuncuyla ilgili güncel bilgileri sürekli takıma aktaran Cornelius, teknik direktör Abdullah Avcı'ya da fikir veriyor.

Takvim Gazetesi'nin haberine göre; Uzun süredir Trabzonspor scoutları tarafından takip edilen Stryger Larsen, Uluslar Ligi'nde de canlı olarak gözlemlendi.

Hem sağ hem de sol bekte oynayan Danimarkalı futbolcunun stoperde de oynayabilmesi iştah kabartıyor. Abdullah Avcı'nın birçok farklı pozisyonda oynadığı için transfer etmek istediği Larsen ile ilgili olarak Trabzonspor kurmayları devreye girdi.

Larsen de Trabzonspor'un golcü oyuncusu Andreas Cornelius'tan Trabzonspor hakkında bilgi aldı.

Trabzonspor'un Larsen hamlesini düşünmesinde çok yönlü olmasının yanı sıra Bruno Peres'in devam eden sakatlığı ve yeni sezonda oluşacak yoğun maç temposunun da etkisi bulunuyor.

Larsen'in adı geçtiğimiz sezon başında Galatasaray ile geçmişti. Sarı-kırmızılı ekip Danimarklı yıldız ile anlaşmış ancak Fatih Terim yüksek maliyeti nedeniyle bu transferi veto etmişti.

STRYGER LARSEN KİMDİR?

Jens Stryger Larsen, 21 Şubat 1991'de Danimarka'nın Sakskobing kasabasında dünyaya geldi.

Kendi ülkesi Danimarka'da futbola başlayan Larsen, 2008 yılında Brondby takımının U17 yaş klasmanında top koşturmaya başladı. Burada A Takım'a kadar yükselmeyi başaran Larsen, 2013 yılında FC Nordsjaelland takımına transfer oldu.

Nordsjaelland takımında 1 yıl kadar kalan tecrübeli futbolcu, 2014 yılında ise Austria Wien'e transfer oldu.

Austria Wien'de de başarılı bir performans ortaya koyan başarılı savunmacı, İtalya kulüplerinden Udinese'in radarına takıldı ve 2017'den beri Serie A'da top koşturuyor. 1,80 boyunda sağ bek olarak forma giyen Larsen, aynı zamanda Danimarka Milli Takımı'nda da oynuyor.

Udinese ile sözleşmesi Haziran ayı sonunda sona erecek olan Jens Stryger Larsen'in bu sezon 11 maçta forma giydi ve 1 de asist yaptı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...