Tgrt Haber
08 Mart 2016 14:53

İstanbul Adliyesi'nden kadın avukatlara ’8 Mart’ jesti

İstanbul Adalet Sarayı'nda basın açıklaması yapılmasının yasak olduğu alan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın avukatlara açıldı. Açıklama yapmak için toplanan kadınlara izin veren adliye güvenlik amiri, avukatların kadınlar günü kutlamayı da ihmal etmedi.

İstanbul Adliyesi'nden kadın avukatlara ’8 Mart’ jesti
İstanbul Adliyesi, İstanbul Kadın Avukat Dayanışması

Kendilerini İstanbul Kadın Avukat Dayanışması olarak tanıtan bir grup kadın avukat 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın atrium alanında toplandı. Zılgıt, alkış ve sloganlar eşliğinde ellerindeki mor renkli dövizlerle adliyenin dışına çıkan kadın avukatlar, burada basın açıklaması yapmak istedi.
Bu sırada kadın avukatların yanına gelen güvenlik amiri, adliye önünde basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunu, normal şartlarda açıklama yapacak kişileri adliye karşısındaki meydana yönlendirdiklerini belirtti. Güvenlik amiri, bugünün kadınlar günü olması dolayısıyla kadın avukatların, adliye önünde basın açıklaması yapmalarına izin verdi. Açıklamanın kısa tutulması şartını da koyan güvenlik amiri, kadınların gününü kutlamayı da ihmal etmedi.
“ERKEK MESLEKTAŞLARIMIZIN CİNSİYETÇİ TUTUMUNA MARUZ KALIYORUZ”
İznin ardından hazırlanan basın açıklamasını grup adına okuyan Ezgi Duman, kadın avukatların, erkek meslektaşları, hakimler ve savcılar tarafından cinsiyetçi tutuma maruz bırakıldıklarını ifade etti. Açıklamada, kadın avukatların adliyede kreş olmaması nedeniyle duruşmalara çocuklarıyla birlikte girmek zorunda kaldıkları belirtildi. Kadın avukatlar açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...