Tgrt Haber
07 Nisan 2015 21:19

AK Parti'den HDP'nin kalelerine güçlü isimler

AK Parti 7 Haziran'da Diyarbakır'da HDP'nin en güçlü rakibi olarak öne çıkıyor.

AK Parti'den HDP'nin kalelerine güçlü isimler
ak parti,

HDP'nin kalesi Diyarbakır'da birden fazla milletvekili çıkarmak isteyen AK Parti, milletvekili listesine güçlü isimler katarak adeta gövde gösterisi yaptı. AK Parti Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı Diyarbakır birinci sıradan aday gösterdi. 1967 Bingöl doğumlu olan Cevdet Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni birincilikle bitirdi. AK Parti'nin Diyarbakır'dan birinci sıradan aday göstereceği konuşulan Mehmet Selim Ensarioğlu ise, ikinci sıradan milletvekili adayı oldu.

Mehmet Selim Ensarioğlu'nu Haşim Haşimi izlerken, Oya Eronat, Diyarbakır'da dördüncü sıradan milletvekili adayı oldu. 2008'de bir dershaneye düzenlenen terör saldırısında oğlunu kaybeden Oya Eronat Diyarbakır'dan Ak Parti milletvekili seçilmişti.

Diyarbakır'da AK Parti'nin diğer adayları ise, Fazıl Hüsnü Erdem ve Abdurrahman Kurt oldu.

MARDİN'DE KÜRT HAREKETİNİN ÖNEMLİ İSMİ

AK Parti'nin Güneydoğu'daki milletvekili listesinde bir diğer sürpriz isim de Mardin adayı Orhan Miroğlu oldu. Kürt hareketinin önemli isimlerinden olan Miroğlu 1. sıradan aday gösterildi.

Gençlik seneleri Batman ve Diyarbakır'da geçen Miroğlu. 1970-1980 yılları arasında demokratik gençlik hareketi içinde bulundu. 1980 senesinde Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu. Bir yıl öğretmenlik yaptı. 12 Eylül 1980 askerî darbesinden sonra tutuklanarak Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çıkarıldı. Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi davasından 15 yıl mahkûmiyet cezasına çarptırıldı. 1988 yılında cezaevinden tahliye edildi. 1995 senesine kadar siyasi yasaklıydı. 1999 yılından bu yana önce HADEP, DEHAP ve Demokratik Toplum Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...