Tgrt Haber
17 Kasım 2019 03:31

'75 gün değil 75 yıl da geçse burada olacağız'

Dağa kaçırılan çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylem başlatan ailelerin acılı bekleyişleri 75’inci günde devam etti.

'75 gün değil 75 yıl da  geçse burada olacağız'
hdp,diyarbakır,anneler

2015’te 19 yaşındayken kaçırılan oğlu Erkan için nöbet tutan Fahrettin Akkuş, HDP’lilere tepki gösterdi. Baba Akkuş “Ben 75 gündür çocuğum geri getirilmesi için buradayım. HDP’lilerden bizimle görüşen olmadığı gibi parti binasını terk ettiklerini açıkladılar. 75 gün değil, 75 yıl da geçse biz burada olacağız. Çocuklarımız gelinceye kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.
Ellerinde çocuklarının fotoğrafıyla bekleyişini sürdüren ailelere destek ziyaretleri de sürüyor. Diyarbakır’da görev yapan 50 kadın öğretmen, ailelerle görüşerek acılarını paylaştı. Öğretmenlerden Şirine Eronat anneleri tele-vizyonda izlediklerinde içlerinin sızladığını, onların yanlarında olduklarını göstermek için ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Eronat “Terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklar şu anda dağda değil, okulda olması ve bir meslek sahibi olmak için çabalaması gerekirken ailelerinden koparıldı. Annelerin yanlarında olduğumuzu göstermek için eğitimci olarak buradayız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...