Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 15:38

ABD'den skandal Türkiye raporu

ABD’nin Türkiye’yi 'Çocuk Asker Kullanımına Karışan Ülkeler Listesi'ne almasına Ankara’dan sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin çocukların silahaltına alınması konusunda Türkiye’ye atfettiği iddiaları iftira ve ikiyüzlülük örneği olarak gördüklerini belirtti.

ABD'den skandal Türkiye raporu
ABD,,Türkiye,,çocuk asker,,dışişleri bakanlığı,,dünya,

ABD Dışişleri Bakanlığı skandal bir karara imza attı. Türkiye'yi çocuk asker kullanımına karışan ülkeler listesine ekledi. Ankara bu karara çok sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada "Asılsız varsayımlara dayanarak Türkiye’nin çabalarını gölgeleyecek ithamlarda bulunulması esefle karşılanmıştır" ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki çatışmalarda kullanılan çocuk savaşçılarla ilgili 2021 İnsan Ticareti raporu hazırladı. Bakanlık, Türkiye’yi "çocuk savaşçı kullanan ülkeler" listesine ekledi ve gerekçe olarak "Ankara’nın destek verdiği Suriyeli grupları" gösterdi.

DIŞİŞLERİ'NDEN ABD'YE SERT TEPKİ

ABD'nin rapordaki skandal ifadelerine Dışişleri Bakanlığı, "Çocukların silahaltına alınması konusunda Türkiye’ye sorumluluk atfeden iddiaları külliyen reddediyoruz. Türkiye, çocuk haklarının korunmasına ilişkin Birleşmiş Milletler bünyesinde kabul edilenler dahil başlıca uluslararası düzenlemelere taraf olup, bu konudaki sicili tertemizdir" diyerek sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin iki yüzlü tutumuna dikkat çektiği açıklamasında “Suriye ve Irak’taki terör eylemlerinde çocukları zorla silah altına alan PKK-PYD-YPG terör örgütüne silah yardımı dahil aleni destek veren ABD’nin, Türkiye’ye böyle bir iftirada bulunması çifte standart ve iki yüzlülüğün en çarpıcı örneğidir” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...