Tgrt Haber
06 Eylül 2019 10:30

Adalet Bakanı Gül'den nafaka açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede; "Nafaka konusunda temel kadının mağdur olmamasıdır. Bizim görüşümüz kadını mağdur etmeden bir süre verilmesi.” dedi.

Adalet Bakanı Gül'den nafaka açıklaması
adalet bakanı abdülhamit gül,kadına şiddet

Adalet Bakanı Bakan Abdulhamit Gül, gündeme dair konuları değerlendirdiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Gül'ün açıklamalarında yer alan bazı önemli bölümler şu şekilde;

"Özellikle Emine Bulut'u ve hayatını kaybeden diğer kadınlarımızı rahmetle anıyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddeti büyük bir tepkiyle, şiddetle kınıyoruz, reddediyoruz. Dünyanın esasen ortak sorunu kadına yönelik şiddettir. Bu tür olaylara sıfır toleransla yaklaşıyoruz. Çok önemli düzenlemeler yapıldı. Bu konuda her konuda koordinasyon da yapılmaktadır. Savcılarımız, mülki amirimiz her türlü başvuruyu değerlendirmekte."

"Bu konuda 2019'da verilen toplam tedbir kararı 375 bin 425. Yıl sonuna kadar bu rakamlar daha değişebilir. Ve tüm dünyada bu mücadelede gerçekten bakıldığında bir ortak sorun olduğunu görüyoruz. Biz istiyoruz ki bu tür hadiseleri görmeyelim."

"FETÖ’yle mücadeledeki kararlılık zafiyete düşmeksizin devam edecektir. Bu mücadelede de elbette suçluyla suçsuzun ayırt edilmesi, kuruyla yaşın ayırt edilmesi milletimizin beklentisi de bu konuda daha iyi gelişmelerin olacağına inanıyoruz."

"FETÖ elebaşının iadesi konusunda ABD tarafından somut bir adım atılmadı. Biz tüm belgeleri ilettik.”

"Bu adli yılda hakim ve savcıların önünden geçen dosya sayısı 9 milyondur."

"Ocak 2018'den itibaren 383 bin 728 dosyada zorunlu arabulucukla anlaşmaya varmış, yani 852 iş mahkemesinin bakacağı davalar anlaşmayla sonuçlanmış.

"(Diyarbakır'da nöbet tutan annelerin sesi) Çok onurlu bir sestir, bu çığlık asla kesilemeyecektir. Esasen Diyarbakır’daki evlatlar bizim evlatlarımızdır onların dağa değil, okula gitmesi için her türlü desteği vereceğiz. Annelerin, o çocukların yanında olmaya devam edeceğiz. Diyarbakırlı, Vanlı genç bizim gencimiz. Onları terör örgütünün kucağına değil, öğretmenlerin müşfik kollarında görmek istiyoruz bu konuda yanlarında olacağız."

"Diyarbakır’da anneler çocuklarına sahip çıkmaya çalışıyorlar, az önce de söylediğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti, çocuklarına sahip çıkmaya devam edecektir. Diyarbakır’daki annelerin çocukları hepimizin çocuklarıdır. Önümüzdeki hafta okul başlayacak. Koltuğunun altında kitap olması gereken çocukların koltuğunun altına silah verenlerle mücadele kararlılıkla devam edecektir" dedi.

"Nafaka konusunda temel kadının mağdur olmamasıdır. Bizim görüşümüz kadını mağdur etmeden bir süre verilmesi.”

"İnfaz süreleri ile ilgili teknik çalışmalarımızı tamamladık. Meclisin gündeminde ilk sıralarda olacak.”

"Meclise gelecek ilk pakette soruşturma aşamasında tutukluluk için üst sınır konusu olacak. Terör suçlarının süresi diğerlerinden daha uzun olacak.”

"İdam Meclis’in takdirinde olan bir konu."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...