Tgrt Haber
03 Haziran 2021 18:27

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yeni anayasa çalışmalarında uzlaşılan metne yaklaştık

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, yeni anayasa hazırlıklarına ilişkin, "Cumhur ittifakı içinde uzlaşılan metne yaklaştık" ifadelerini kullandı

AK Parti Sözcüsü Çelik: Yeni anayasa çalışmalarında uzlaşılan metne yaklaştık
AK Parti Sözcüsü Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Bizim açımızdan PKK'sı, YPG'sı DEAŞ'ı hepsi aynıdır. Bunlara karşı bir ilk konulmalıdır. Operasyonlar kapsamında 8 bin 500'e yakın teröristlere yakın sığınaklar yok edilmiştir. Birçok terörist etkisiz hale getirilmiştir. TSK, insanı kültürel yapılar ve siviller konusunda en hassas orduların başında gelir. Hedef terör örgütleridir.

"KARA PROPAGANDALARLA MÜCADELE EDİYORUZ"

Bir yandan terör ile mücadele ederken bir yandan da kara progpagandalarla mücadele ediyoruz. Eren operasyonunda da terör örgütüne ağır zahiyatlar veriliyor. DEAŞ'a karşı en büyük mücadeleyi de biz veriyoruz.

"MÜZİSYEN ARKADAŞLARIMIZIN SESİNİ DUYDUĞUMUZU BİLMENİZİ İSTERİM"

Pandemi çerçevesinde çeşitli tedbirler alınıyor. İstiyoruz ki herkes olumlu etkilensin ama bütün dünya gibi Türkiye de bundan olumsuz etkileniyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız talimatları doğrultusunda çeşitli destekler veriliyor. Müzisyen arkadaşlarımızın seslerini duyduğumuzu bilmenizi isterim. 'Müzik susmasın' projesi etrafında bu destekler müzisyen arkadaşlarımıza da ulaştırılacaklardır, ulaştırılıyor. 250 milyon liraya ulaşan bir destek verilmiş olacak. Kültür ve Turizm Bakanımızın ve bizim parti olarak takip edip sanatçı arkadaşlarımızın mesajlarını duyduğumuzu bildirmek isterim. Tiyatrolara destek de önemli, 25 milyon tutarında bir turne desteği olacak. Destek verilecek olanları müzik sektörü açısından biz karar vermiyoruz, bakanlığımız karar vermiyor, 9 STK bu listeleri gönderiyor.

"TÜRKİYE'NİN İLK UÇAK GEMİSİN YAPIMI HIZLI ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

Türkiye'nin ilk uçak gemisinin yapımı hızlı şekilde devam ediyor. Buna sahip olan sayılı ülkelerden biri olacağız. En önemlisi bu geminin hava platformunda İHA ve SİHA'lar için de platform olacak.

MARMARA DENİZİ'NDEKİ KİRLİLİKLE İLGİLİ

Marmara Denizi'ndeki deniz salyası kabul edemeyeceğimiz bir kirliliğe yol açıyor. Bu deniz salyasının yüzeyden temizlenmesi bunu ortadan kaldırmıyor. Temizlense bile ortaya çıkıyor. Burada bir sürü bileşen yan yana geliyor. Bu deniz salyası partide en yakından takip ettiğimiz meselelerden birisidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yarın bir çalıştay düzenleyecek. Çok kapsamlı bir hazırlık yaptıklarını biliyoruz."

YENİ ANAYASA HAZIRLIKLARI

Yöntem şöyle olacak, AK Parti tamam dediğin noktada Cumhur İttifakı MHP ile paylaşılacak. Sonra ortak bir uzlaşı ortaya çıktığında diğer partiler ile paylaşılacak. Çalışmalar bitmek üzere. 80 darbesinden beri Türkiye anayasa meselesini tartışıyor. Yeni anayasa Türkiye'nin gelecek nesillere borcudur.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

Erken seçim herhangi bir şekilde söz konusu değil. Her girdiği seçimi kaybetmiş bir genel başkandan tutun da oy oranı yüzde 1'lerde gezenlere değin herkes erken seçim diye tutturmuş.

'ATİNA BASKI YAPARAK ÇÖZÜM BULAMAYACAĞINI ANLAMALI'

Bu ziyarette Yunan Dışişleri Bakanı'nın daha önceki ziyarette yaptığı terbiyesizliğin terk edildiğini gördük.Burada birkaç konu var: Atina şunu anlamak zorunda; Türkiye'nin üzerine AB'den veya başkalarından baskı yaparak çözebileceği hiçbir sorun yoktur. Tek bir yöntemi vardır, o da Türkiye ve Yunanistan'ın uzlaşmasıdır.Burada bir avantajımız var, oraya gelen her devlet başka bir gayeyle geliyor, Yunanistan'ı çok sevdikleri için gelmiyor. Komşu olan biziz, deprem olur biz yardımınıza koşarız. Türkiye dostluğu tarihin süzgecinden ve meydan okumalarından geçmiş, herkesin fayda göreceği bir devlettir. İkincisi de şu: Masaya ön koşulsuz oturulması gerekiyor. Koşullarla gelinirse masaya orada da mesafe alınamaz. Türkiye ile Yunanistan arasındaki hiçbir müzakere mekanizması Türkiye tarafından durdurulmamıştır.

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

ABD ile derin bir müttefiklik ilişkimiz var. İşbirliğimi yapacağımız alanlar ihtilaflı alanlara göre çok daha fazla. Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmiş FETÖ konusunda himayenin kalkmasıdır birinci konu. O şahsın ABD tarafından himaye görüyor olması müttefiklik ilişkileri açısından çözülmesi gereken bir meseledir. İkincisi, PYD/YPG terör örgütü bir PKK uzantısıdır. Bir terör örgütüne müttefikimizin destek vermemesi lazım. DEAŞ ile PKK arasından fark yok" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...