Tgrt Haber
15 Ağustos 2022 18:20 - Güncelleme : 15 Ağustos 2022 21:14

Ankara sel ve fırtınaya teslim! Vali Şahin acı haberi duyurdu: Ölü ve yaralılar var

Ankara'da öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağış, önce sele ardından da fırtınaya neden oldu. Şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlar da zor anlar yaşadı. Pek çok ev ve iş yerini su bastı. Fırtına nedeniyle ise binaların çatıları uçtu, cami minareleri yıkıldı. Yaşanan olumsuzlukların ardından ilk acı haberi Ankara Valisi Vasip Şahin verdi. Bir inşaatın kolonunun fırtına nedeniyle devrildiğini duyuran Vali Şahin, olayda bir kişinin yaşamını yitirdiğini, 2 kişinin de yaralandığını bildirdi. İşte sağanak ve fırtınanın vurduğu başkentte son durum...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
Ankara,yağmur,fırtına,hava durumu

Başkentte aniden bastıran ve yaklaşık yarım saat süren sağanak sonucu bazı alt geçit ve yollar ile bina ve iş yerlerinin girişinde su baskınları meydana geldi.

Şiddetli yağmurun yanı sıra kentte etkili olan fırtına nedeniyle devrilen ağaçlar bazı caddelerde trafiğin aksamasına neden oldu. Mazgalların tıkanmasıyla birçok yol su altında kaldı. Bazı alt geçitlerdeki su baskını nedeniyle mahsur kalan araçlar, itfaiye ve belediye ekiplerince kurtarıldı. Ekipler, suyla dolan alt geçitlerde tıkanan mazgalları açmak için büyük çaba harcadı.

Fırtına ve sağanak nedeniyle bazı binaların çatıları zarar görürken, bazı bina ve iş yerlerinde de su baskınları meydana geldi. Bu arada, Altındağ Örnek Mahallesi İçli Sokak'taki bir caminin minaresi şiddetli fırtına sırasında yıkıldı.

Ankara sel ve fırtınaya teslim! Vali Şahin acı haberi duyurdu: Ölü ve yaralılar var

VALİ ŞAHİN ACI HABERİ DUYURDU: ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte etkili olan fırtına nedeniyle bir inşaatın kolonunun devrildiğini, olay sonucunda bir kişinin öldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını açıkladı. Vali Şahin paylaşımında, "İlimizde yaşanan fırtına nedeniyle Yenimahalle ilçemizde bir inşaatta kolon devrilmesi neticesinde üç vatandaşımız yaralanmış olup; hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızdan biri maalesef hayatını kaybetmiştir. Diğer iki yaralı vatandaşımızın tedavisine devam edilmektedir" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/vasipsahin/status/1559194992303919104

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Ankara Valisi Vasip Şahin, yaşanan sağanak ve fırtına nedeniyle bir inşaatta kolonun devrilmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Hayatını kaybeden kişinin stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk (21) olduğu ortaya çıktı. Olayda yaralanan Ege Kıratlı (21) ve Emre Çetin’in (22) de stajyer olduğu öğrenildi.

Ankara sel ve fırtınaya teslim! Vali Şahin acı haberi duyurdu: Ölü ve yaralılar var

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Ankara'daki yağışa ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından da (AFAD) açıklama geldi. AFAD'dan yapılan açıklamalar şöyle:

Ankara’da yaşanan yoğun yağış nedeniyle; Altındağ ilçesinde Ulu Camiinin minaresi çökmüş, AFAD ekiplerimiz tedbiren olay bölgesine yönlendirilmiştir. Çankaya ilçesinde camları kırılan bir lisedeki 4 öğrenci hastaneye sevk edilmiştir.

Bugün Ankara’da meydana gelen şiddetli fırtınayla birlikte yağan yağmur esnasında Başkanlık binamızda AFAD logomuzun bulunduğu alandaki kaplamada kopmalar meydana gelmiştir. Başkanlık binamızda herhangi bir yapısal hasar bulunmamaktadır.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1559196320044400642

YARIN SAATTE METREKAREYE 12 KG YAĞIŞ DÜŞTÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, Ankara'da etkili olan sağanağa ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bu tip yağışların özellikle Ankara ve çevresinde yaz aylarında etkili olduğunu, kısa sürede yüksek miktarda yağışın görüldüğünü ve ardından kesildiğini anlatan Yavuz, "Buna 'kararsızlık' yağışı diyoruz. Yaz aylarında görülen tipik bir yağış. Kuvvetli hücre geliştiğini gördük. Ankara'nın batısından başlayıp hızlı şekilde Pursaklar bölgesinde etkili oldu. Yağış alan yerlerde yarım saat içinde metrekare başına 10-12 kilogramlık yağış düştü." bilgisini paylaştı.

Meteorolojik tahminlerin de bu yönde yağış görülebileceği yönünde olduğunu anımsatan Yavuz, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki 1-2 saat içerisinde kuzey kesimler, Ankara-Çankırı arasında bir miktar daha yağış yaşanmasını bekliyoruz. Fakat önümüzdeki günler için Ankara ve çevresinde yağış beklentimiz yok. Açık bir havanın hakim olacağını öngörüyoruz."

Kaynak: TGRT Haber / İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...