Tgrt Haber
27 Eylül 2021 23:24

'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabı ile ilgili iddialara bakanlıktan yalanlama

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın ön sözünü yazdığı 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' adlı gastronomi kitabıyla ilgili çıkan iddiaları yalanladı.

'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabı ile ilgili iddialara bakanlıktan yalanlama
emine erdoğan,yemek,kitap

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Emine Erdoğan’ın yalnızca ön söz yazdığı ve tanıtımına katıldığı  ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ adlı kitapla ilgili çıkan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Söz konusu kitabın basımı ve tanıtımı için 1 milyon lira para harcandığına yönelik iddialara yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, kitabın Türk mutfağının zenginliğini ve kültürel birikimini yurt dışına tanıtmak için hazırlandığını vurguladı. 2022 Türk Mutfağı Yılı'na destek olması için oluşturulan kitabın dünyanın en çok konuşulan dillerine de çevrildiği ve eserin bakanlık tarafından satışa sunulduğu belirtildi.

Büyük ilgi gören kitaptan elde edilecek gelirin Türk kültürü ve sanatının uluslararası arenada tanıtımını sağlayacak yeni eserlerin basımında kullanılacağına dikkat çekilen bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabı ile ilgili iddialara bakanlıktan yalanlama

"TÜRK MUTFAĞINI DÜNYAYA TANITMAK İÇİN HAZIRLANDI"

"Bazı medya kuruluşlarında, hakkında olumsuz algı oluşturmak üzere haberler yayımlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" adlı eser, Türk mutfağının zenginlikleri ve beraberinde taşıdığı kültürel birikiminin yurt dışında tanıtımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın destekleriyle yayımlanmıştır.

Bu eser aynı zamanda Türk mutfağını tüm dünyada tanıtmak ve Türk mutfağının zenginliklerine dikkat çekmek üzere ilan edilen "Gastronomi Yılı" etkinliklerine ve 2022 yılı içinde gerçekleştirilecek olan Türk Mutfağı Haftası'na destek olmak üzere yayıma hazırlanmıştır.

Dünyada en çok konuşulan diller de dahil olmak üzere yabancı dillerde yayımlanma hazırlıkları tamamlanmak üzere bu değerli eser Türkiye'de de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından satışa çıkarılmış ve okurların ilgisine sunulmuştur.

Hazlihazırda yoğun ilgi gören ve genel okur kitlesi ile birlikte, ülkemiz kültürü ve mutfağının tanıtımına yönelik faaliyetler yürüten özel işletmeler ve sivil toplum örgütleri tarafından da yoğun biçimde talep edilen bu değerli eserin satışından elde edilen gelir yine Bakanlığımızın Türk kültürü ve sanatının yurt içi ve yurt dışında tanıtımına yönelik yıllardan beri yayımladığı prestij eserlerin basılması ve okurlara ulaştırılması için kullanılacaktır.

"EMİNE ERDOĞAN ÖN SÖZÜNÜ YAZDI"

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin ön söz yazarak ve tanıtımına katılarak destek verdiği bu eser alanının en önde gelen akademisyenler ve şefleri tarafından kaleme alınmıştır.

Nitelikli metin ve görsel içeriğiyle dikkat çeken ve yayınlanmasının üzerinden geçen çok kısa süreye rağmen okurların ve uzmanların takdirini kazanan bu eser Tür mutfağının özgün niteliklerini tüm dünyada sunmak ve ülkemizin gastro diplomasi faaliyetlerini yeni ve üst düzey bir safhaya taşımak iddiasıyla yayınlanmıştır.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...