Tgrt Haber
02 Kasım 2022 23:56 - Güncelleme : 03 Kasım 2022 00:01

Bakan Çavuşoğlu'ndan 'tahıl koridoru' diplomasisi

Türkiye Rusya-Ukrayna savaşından dolayı patlak veren tahıl krizinde önemli rol oynamayı sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'tahıl koridoru' diplomasisi
Bakan Çavuşoğlu,tahıl

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, tahıl koridoru konusundaki son gelişmeler ele alındı.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Çavuşoğlu ayrıca, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile de görüştü. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Bakan Çavuşoğlu, tahıl anlaşmasının tekrar işlerlik kazanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yaptığımız girişimler hakkında Genel Sekreter Guterres’e bilgi vermiştir. Genel Sekreter Guterres, Türkiye’nin gayretlerinden dolayı teşekkür etmiş, alınan sonuçtan büyük memnuniyet duyduğunu söylemiştir” denildi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...