Tgrt Haber
19 Şubat 2019 15:11

Bakan Gül: Nöbetçi noter uygulamasını başlatacağız

Bakan Gül, "Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak" dedi.

Bakan Gül: Nöbetçi noter uygulamasını başlatacağız
nöbetçi noter

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak” dedi.

Gül, TRT Haber televizyonundaki canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.Cemal Kaşıkçı cinayetindeki son duruma ilişkin soru üzerine Gül, cesedin nerede olduğunun hala belirlenemediğini belirterek cinayetin tüm failleri ve azmettirenleri ortaya çıkıncaya kadar Türkiye’nin bu konudaki mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Gül, Türkiye’nin cinayetle ilgili yargılama yetkisinin olduğunu ifade ederek “Türkiye’de işlenen bir suç, Türk yargı mercileri tarafından soruşturulur ve savcılık makamı takdir ettiği zaman, verileri değerlendirdiği zaman, dava açma hususunu takdir eder. Dolayısıyla Türkiye yetkilidir” diye konuştu.

“NÖBETÇİ NOTERLİK UYGULAMASINA ÇALIŞIYORUZ”
Bakan Gül, yakın zamanda açıklayacakları Yargı Reform Belgesi’nde nöbetçi noterlik uygulamasının yer alacağını söyledi.

Söz konusu uygulamanın, noterdeki işlemlerin hafta sonları da yapılabilmesine olanak sağlayacağını belirten Gül, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak. Ticari, ekonomik, bireysel hayatta, araç alacak, satacak, ev alacak… Ne yapacaksa, bu anlamda hayatı kolaylaştıran iş ve işlemleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda hazırlıklarımızı noterlerimizle birlikte yapıyoruz. Çok yakın zamanda bu ve benzeri, yargının güçlenmesini sağlayacak, hakim savcılarımızın teminatını, bağımsızlığını, tarafsızlığını, avukatlarımızın savunma hakkını daha da güçlendirecek, vatandaşlarımızın hak arama yollarını daha da artıracak, hızlandıracak, adalete erişimi daha da güçlendirecek, yargıya güveni artıracak hedeflerimizi kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...