Tgrt Haber
08 Kasım 2014 19:38

Başbakan Davutoğlu, '2 ayda Türkiye'de ne değişti'

Başbakan Davutoğlu partisinin Küçükçekmece ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti ile birlikte son 12 yılda gelinen noktayı anlattı.

Başbakan Davutoğlu, '2 ayda Türkiye'de ne değişti'
kongre, küçükçekmece, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İç Politika Haberleri,

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2 ay öncesi ve bugünlere bakıldığında her şeyin suhuletle gerçekleştiğini ifade ederek, "Daha önce de bu memlekette başbakan değişiklikleri olmuştu. Her biri krizle yürümüştü. Bizim diğer partilerden farkımız şudur ki; AK Parti hareketi konjonktürel şartlarda çıkmış bir siyasi parti hareketi değildir. AK Parti, binlerce yıl köklerden gelen bir siyasi, kültürel, iktisadi medeniyet yürüyüşünün adıdır" dedi.

Davutoğlu, partisinin Küçükçekmece ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti ile birlikte son 12 yılda gelinen noktayı görenlerin içeride ve dışarıda tuzaklar kurduğunu, Gezi olaylarıyla halkı sokaklara dökerek, AK Parti iktidarını zaafa uğratmaya çalıştıklarını söyledi.

Başaramadıklarını ve başaramayacaklarını vurgulayan Davutoğlu, sonra 17 ve 25 Aralık komplolarının ortaya çıktığını, AK Parti kadroları arasında bir tereddüt olmasının ümit edildiğini anlattı.

Davutoğlu, AK Parti'nin hiç zaaf göstermediğini, demokrasi şenliğini başlatarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi gezdiğini, 30 Mart'ta bu ülkeye tuzak kurulamayacağının herkese gösterildiğini kaydetti.

Ahmet Davutoğlu, bu dönem içinde başka hesaplara yönelenlerin 10 Ağustos'a giderken bir araya geldiklerini anlatarak, "Baktılar ki tek başına AK Parti'yi yenmek mümkün değil, hep beraber çatı adayı çıkardılar. Toplandılar çatı adayıyla çıktılar. Ama milletimizin cevabı şu oldu; 'Bizler çatıyla değil, milletin temelleriyle ve kökleriyle ilgileniyoruz.' Millet iradesiyle ilk defa halk tarafından seçilen Başbakanımıza Cumhurbaşkanlığı koltuğunu emanet ettiler. Sonra hesap bir başkaydı. Bu tuzakların içinde olanlar beklediler ki, AK Parti kadroları arasında küçük hesaplar çıksın onların gibi" diye konuştu.

AK Parti'nin kongresini "erdemin, ahlakın ve faziletin zirveye çıktığı, vefanın ve sadakatin emanet bilinciyle güçlendiği, gelecek perspektifinin köklü bir siyasi gelenek haline geldiği kongre" olarak tanımlayan Davutoğlu, CHP kongresinin ise hakaretlerin, karşıt ithamların yer aldığı "kriz kongresi" olduğunu aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...