Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 09:31 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 09:36

Çöp evden kurtarılan Cem’in ilk sözleri yürekleri sızlattı: Hastanede kalmak istiyorum

Bursa’da teyzesinin 1 yıldan uzun süre çöp evde bir odaya kilitlediği ve temel ihtiyaçlarının dahi karşılanmadığı Cem Muhammet A.’nın hastanedeki tedavisi sürüyor. Başta annesine teslim edilen ancak sonra yeniden devlet korumasına alınan 9 yaşındaki Cem’in ilk sözleri de ortaya çıktı. Hastanede kalıp güzel yemekler yemek istiyorum" diyen çocuğun dedikleri yürekleri yaktı.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: SABAH
Çöp evden kurtarılan Cem’in ilk sözleri yürekleri sızlattı: Hastanede kalmak istiyorum
bursa,çöp ev,akdeniz üniversitesi

Bursa’da 1 yıldır esir hayatı yaşadığı çöp evden kurtarılan 9 yaşındaki Muhammet Cem A.’nın Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi devam diyor. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, ‘kınalı kuzum’ diye tabir ettiği Cem’e hastanedeki tüm görevlilerin evladı gibi baktığını söylerken Cem’in ilk sözleri de bu ifadeleri doğrular nitelikte oldu.

“İLK DEFA HUZURLU BİR GECE GEÇİRDİ”

Prof. Dr. Özkan Cem Muhammet'in önceki gece ve dün sabah iştahlı bir şekilde yemek yediğini belirterek “Kuzumuz bizimle güvenli bir gece geçirdi. Hemşire ve doktorlar evladı gibi yaklaşıyor. İlk defa huzurlu bir gece geçirdi. Gözlerinde bir korku yoktu. İnşallah bundan sonraki hayatı da hep güven içerisinde olur. Yemek listesini diyetisyenler hazırlıyor. Kontrollü yemesi gerekiyor. Kan tablosunda bazı sıkıntılar vardı onları düzelttik." dedi.

Çöp evden kurtarılan Cem’in ilk sözleri yürekleri sızlattı: Hastanede kalmak istiyorum

“KALP HIZINDA SIKINTILARI VAR”

Özkan, "Kalp hızında sıkıntıları var. Onu takip ediyoruz. Sürekli hemşire ve doktorlarıyla konuşması, iletişim kurması çok güzel. Tedavisi birkaç hafta daha sürdükten sonra taburcu edeceğiz. Medikal olarak toparlayacak ama kalbindeki yaraları sarmak çok da kolay olmayacak. O anlamda destek olmak çok önemli. Sosyal hizmetlerin çok titiz bir şekilde takip edeceğine ve çocuğumuza güzel bakacağına eminim. Bütün toplumun sevgi vermesi gerekiyor. Sevgi onu düzeltecek" diye konuştu.

ANNEDEN ‘HUKUKİ SAVAŞ’ ÇIKIŞI

Antalya Adliyesi'nde avukatı ile birlikte açıklama yapan anne Yasemin A. "Oğluma annem bakıyordu. Annem ölünce Cem Muhammet'i Antalya'ya götürecektim. Kardeşim bana saldırdı. Oğlu olmadığı için benim çocuğumu kaçırıp sakladı. Hep bir oğlu olmasını istiyordu. Cem Muhammet’in, annesi olarak bana verilmesi gerekir. Bunun için hukuki savaş vereceğim" dedi.

Çöp evden kurtarılan Cem’in ilk sözleri yürekleri sızlattı: Hastanede kalmak istiyorum

Avukat Dilek Sezgin ise "Anne savcılığa, karakollara hep yazılı olarak başvurdu. Hiçbir cevap alamadı. İhmali olan kamu görevlilerinde de şikayetçi olacağız" dedi.

“ONLAR EŞYALARIM” SAVUNMASI

Anne ve avukatı daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören oğlunu görmeye gitti. Cem Muhammet A.'yı çöp evde aç susuz bırakan ve tutuklanan teyze Kamuran İpek A. ise mahkemedeki savunmasında, "Evdekilerin hepsi çöp değil. Valizim yoktu, kıyafet ve eşyalarımı çöp poşetlerine doldurdum. Görüntülerde çöp olduğu iddia edilenlerin büyük kısmı kıyafet, çok az kısmı çöp" dedi.

AKIL HASTANESİNDE TANIŞIP EVLENDİ

Teyze Kamuran Pınar A. Ve anne Yasemin A.’nın hayat hikayesi de ortaya çıktı. Bursa'da görev yapan polis babaları İsmail A, burada Asuman A. ile tanışıp evlendi. İsmail A. emekli olduktan sonra aile, bir süre İstanbul Şile'deki İmrenli Köyü'nde yaşadı, daha sonra Şile merkeze yerleşti.

20 yıl önce İsmail A. hayatını kaybetti. Kamuran Pınar A. Bursa'da, Yasemin A. ise psikolojik rahatsızlık nedeniyle bir süre tedavi gördüğü akıl hastanesinde tanıştığı bir kişiyle evlendi.

Çöp evden kurtarılan Cem’in ilk sözleri yürekleri sızlattı: Hastanede kalmak istiyorum

BABASINA 'ÖLDÜ' DEDİ

9 yıl önce doğan Cem Muhammet A.’nın babasına, oğlunun doğumda öldüğünü söyleyen anne Yasemin A., bir süre annesiyle birlikte yaşadıktan sonra iş bulmak için Antalya’ya gitti. 18 aylık bebeğini annesine bırakan ve sık sık onlarla görüştüğünü söyleyen anne, 2020’de annesinin vefat etmesiyle çocuğunu alıp Antalya’ya götürmeyi planladığını ancak kız kardeşinin oğlunu kendisinden kaçırdığını iddia etti.

Çöp evden kurtarılan Cem’in ilk sözleri yürekleri sızlattı: Hastanede kalmak istiyorum

"HASTANEDE KALIP GÜZEL YEMEKLER YEMEK İSTİYORUM"

Anneannesinin vefatından beri teyzesi tarafından Bursa’daki çöp evin bir odasında kilitli olarak tutulan Cem Muhammet, hastanede tedavi altına alınmasının ardından ilk sözlerini söyledi. İlk kez bu kadar güzel uyuduğunun altını çizen Cem Muhammet şöyle konuştu:

“Burası çok temiz. Herkes bana güzel ve iyi davranıyor. Hepiniz çok iyisiniz. İlk kez çok iyi insanlar gördüm. Kendimi iyi hissediyorum. Kuş gibi uçabilirim. İlk günden güzel oyuncaklarım oldu. Kırmızı otomobili çok sevdim. Hastanede kalıp güzel yemekler yemek istiyorum"

Kaynak: SABAH
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...