Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 13:21

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Srebrenitsa Katliamı'nın 26'ncı yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Erdoğan konuşmasında "Avrupa ve insanlık tarihinin bu kara lekesinin geri plana itilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu soykırımı unutmuyor, unutturmuyoruz" ifadesini kullandı.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,srebrenitsa,katliam

Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'ndan sonra yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa soykırımının 26'ncı yıl dönümü vesilesiyle anma töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da anma törenine video mesaj yolladı.

"SOYKIRIMI UNUTMUYOR, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Srebrenitsa soykırımına ilişkin konuşmasında, "Avrupa ve insanlık tarihinin bu kara lekesinin, ne surette olursa olsun, geri plana itilmesine müsaade etmeyeceğiz.  Kalbimizde açtığı yara geçmedi. Bu topraklarda barışı daim kılmak ortak görevimiz" dedi.

Türkiye'nin her daim Bosna Hersek'in yanında olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türkiye dün olduğu gibi bugün ve yarın da Bosna-Hersek'in, Boşnak kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir. Ülke içindeki her bir bölgenin istikrarı Bosna-Hersek için, Bosna-Hersek'in istikrarı ise Balkanlar başta olmak üzere tüm Avrupa için zaruridir" şeklinde konuştu.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Srebrenitsa katliamı mesajı

EMİNE ERDOĞAN: SREBRENİTSA'DA ÇİÇEKLER 26 YILDIR HÜZÜN AÇIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Srebrenitsa Soykırımı'nın 26'ncı yılında, soykırım kurbanlarını andı.

Sosyal medya hesabından mesaj paylaşan Erdoğan, "Gözyaşları kurudu sanılırsa bilelim ki içe akıyordur. Srebrenitsa'da çiçekler 26 yıldır hüzün açıyor. Bu acılı günde, insanlığın ürettiği en büyük canilik olan soykırımla hayattan koparılan Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyor ve acılarını yürekten paylaşıyorum" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: İNSANLIK TARİHİNİN KARA LEKESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katliamın yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda "İnsanlık tarihinin kara lekesi Srebrenitsa Soykırımı’nın 26. yıl dönümünde, bu zulümde şehit düşenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Boşnak kardeşlerimize sabır diliyorum" dedi. Bakan Çavuşoğlu'nun mesajla birlikte paylaştığı görselde ise "Srebrenitsa Soykırımı, unutmadık, unutmayacağız." ifadelerine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU: ASLA UNUTMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Srebrenitsa Soykırımı'nda can verenleri andı. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından "Bugün 11 Temmuz. 1995'te Mladiç komutasındaki katillerin Srebrenica'da 8 binden fazla Boşnak sivili hunharca katlettiği soykırımın günüdür. Asla unutmayacağız" paylaşımında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...