Tgrt Haber
29 Ekim 2015 19:08

Cumhuriyeti 92 metrekarelik ebruyla kutladılar

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıl dönümü dolayısıyla Antalya'da 92 sanatçı, 60 şişe boya, 2 ton su ve 56 metre kumaş kullanarak "Cumhuriyet ve 29 Ekim" temalı 92 metrekarelik ebru çalışması yaptı.

Cumhuriyeti 92 metrekarelik ebruyla kutladılar
antalya, cumhuriyet,

Antalya'da 92 sanatçı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92'nci yıl dönümünü, on binlerce fırça darbesiyle 92 metrekarelik ebru çalışması yaparak kutladı.

Antalya'da kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin önüne 92 metrelik ebru teknesi hazırlanarak, etrafına şerit çekildi.

 Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu başkanlığında, farklı üniversitelerden gelen 92 sanatçı, teknede on binlerce fırça darbesiyle ebru yaptı.

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, sanatçılar yaklaşık bir saat süren çalışma sonucunda üzerinde Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı, imzası ve "Cumhuriyeti bir kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz" yazılı ebru çalışmasını tamamladı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 92'nci yıl dönümünü kutlamak amacıyla yapılan 92 metrekarelik ebru, dört gün boyunca bir alışveriş merkezinde sergilenecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...