Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 12:01

Levent Üzümcü'nün 'dağsız tünel' diyerek dalga geçtiği projenin aslı ortaya çıktı

CHP’li meclis üyesi ve oyuncu Levent Üzümcü'nün çektiği videoda 'dağsız tünel' diyerek dalga geçtiği projenin detayları ortaya çıktı. Sosyal medyada gündem olan tünelin üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanı'nın bağlantı yollarının geçeceği öğrenildi.

Levent Üzümcü'nün 'dağsız tünel' diyerek dalga geçtiği projenin aslı ortaya çıktı
Sabiha Gökçen Havalimanı,dağsız tünel,havaalanı,haber,levent üzümcü

CHP’li meclis üyesi ve oyuncu Levent Üzümcü Sabiha Gökçen Havalima'nı çevresindeki yoldan geçerken çektiği bir video “Size bunu göstermek istiyorum. Bu tünel, Türk mühendisliğinin en çarpıcı örneklerinden biri. Dünyada ilk ve tek. Açık havaya yapılmış olan, herhangi bir dağ oyulmadan yapılmış ilk tünel bu” dedi. Sözkonusu tünel Üzümcü'nün paylaşımı ile sosyal medyada gündem oldu. Ancak gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Üzümcü'nün dalga geçtiği tünelin, Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantı yolu projesi kapsamında yapıldığı anlaşıldı. 

LEVENT ÜZÜMCÜ DALGA GEÇTİĞİ İLE KALDI

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yolcu sayısı her geçen gün artıyor. Artan yolcu sayısı nedeniyle yetersiz kalan uçak pistine ek olarak 2. bir pistin inşasına başlandı. Pistin inşasında bağlantı tüneli olarak kullanılacak tünellerin inşası da son sürat devam ediyor. Havalimanı’ndaki yeni pistin inşası ve bağlantı yolu tünellerinde de çalışmalar devam eidyor. 

Levent Üzümcü'nün 'dağsız tünel' diyerek dalga geçtiği projenin aslı ortaya çıktı

'BELKİ DE 3. BİR PİST GERECEK'

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ek pist inşasında bağlantı yolu olmak üzere yapılan tünelin inşasıyla ilgili konuşan Nazım Özsoylu, “İstanbul'un hava trafiği her geçen gün artıyor. Her yıl rekorlar kırıyor. Dolayısıyla bu 2. pistin açılması zaten çok büyük bir zorunluluktu. Dolayısıyla bu tüneller bittiği zaman pistin uzunluğu artacak. Uzunluğu arttığı zaman daha büyük tonajlı yolcu uçaklarının inmesine fırsat verecek ve gelen yolcu trafiği de ciddi anlamda artacak. Hem İstanbul'a hem Pendik'e çok büyük ekonomik katkılar sağlayacak. 2. pistin bile belli bir süre sonra yeterli olmayacağı aslında aşikar. Belki de bir 3. pist gerekecek. Belki de pisti uzatmak gerekecek. Yani İstanbul sürekli büyüyen bir şehir. Dolayısıyla yetmeyebilir zaman içerisinde." dedi.

Levent Üzümcü'nün 'dağsız tünel' diyerek dalga geçtiği projenin aslı ortaya çıktı

'BUNU ELEŞTİRMEK ÇOK ANLAMSIZ VE SAÇMA'

Özcan sözlerini, "Eleştirmek isteyenler zaten her zaman eleştiriyor. Siz ne yaparsanız yapın onlar bir şekilde eleştirecek bir şey buluyorlar. Yani bunu eleştirmek çok anlamsız ve saçma bir şey. Bunca devlet aklı var burada. Boşu boşuna bir şey yapılma ihtimali bile yok. Laf olsun diye eleştiriliyor başka bir açıklaması olamaz” şeklinde tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...