Tgrt Haber
27 May 2022 11:20 - Güncelleme : 27 May 2022 12:43

Dev sütunları tek tek devrildi: Dünyanın en saçma binasının yıkımında sona gelindi

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak yapılan aramada ilk sırada çıkan Kahramanmaraş'taki 18 katlı binanın yıkımında sona gelindi. Binanın son dev sütunlarının da yıkımı gerçekleştirildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kahramanmaraş,Bina

Kahramanmaraş’ta Şehir Meydanı projesi için yıkımına başlanan, yapısı ve boyasıyla "dünyanın en saçma binası" olarak adlandırılan Özel İdare İş Merkezi'nde yıkım artık sona gelindi.

Bina,  Google'a "dünyanın en saçma binası" yazılıp görsellerde arama yapıldığında ilk sırada çıkıyordu. Yıkımında sona gelinen binanın dev sütunları iş makinesi yardımıyla tek tek devrildi.

YIKIM ÇALIŞMASINA BÜYÜK İLGİ

Yıllar önce binanın yapılışına şahit olan Kahramanmaraşlılar, binanın yıkılışını da merakla takip etti. Güzergahtan geçen vatandaşlar telefonlarının kameralarıyla binanın son fotoğraflarını çekti. Binanın yıkılışını izleyen vatandaşların kimisi üzülürken, kimisi de sevindiğini dile getirdi.

BELEDİYE BÜTÇESİNE 6,6 MİLYON TL KATKI SAĞLAYACAK

1994 yılında iş merkezi olarak yapılan ve mimari yapısı ve renkleriyle dünyaca tanınan bina, kent merkezinin birçok noktasından da görülüyordu. Binanın yıkımı ile ilgili Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesine 6 milyon 600 bin TL katkı sağlanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Heya30 Mayıs 2022 05:38

Yapılırken hicmi kafası çalışan biri çıkmamış bir sürü israf çevre kirliliği

Sonraki Haber Yükleniyor...