Tgrt Haber
07 Eylül 2023 09:00 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 13:57

En güvenli 21 şehir! Depremden en az etkilenecek iller belli oldu 

Son günlerde Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen küçük çaplı depremler yeniden deprem gerçeğini hatırlattı. Yurdun büyük bir bölümünü saran fay hattı birçok şehri tehdit ederken depremin en az etkileyeceği iller ise belli oldu. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem açısından en az riskli şehirleri tek tek saydı. İşte o liste... 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
En güvenli 21 şehir! Depremden en az etkilenecek iller belli oldu 
deprem,,şehir

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından gözler fay hattının geçtiği diğer illere çevrildi. Jeoloji Mühendisleri Odası'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı çalışmada depremden en çok etkilenecek şehirler sayılırken, en dayanıklı ve güvenilir 21 şehir ise belli oldu. 

UZMAN İSİM EN GÜVENİLİR 21 İLİ SAYDI 

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda depreme karşı en güvenilir illeri açıkladı. 

Ercan; Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Ankara'nın güvenli olduğunu söyledi.  

https://twitter.com/ovgunaercan/status/1699436529154662560

24 İL İÇİN ALARM DURUMU 

Jeoloji Mühendisleri Odası fay hattının tehdit ettiği 24 ili incelemeye aldı. 7 ve üzerinde deprem beklenen iller ise şu şekilde sıralandı: 

Hatay, Konya, Bingöl, Kahramanmaraş, Osmaniye, Manisa, Burdur, Balıkesir, Erzurum, Tokat, Kocaeli, Kayseri, Muğla, Eskişehir, Erzincan, Hakkari, Kütahya, Aksaray, Sakarya, İstanbul, İzmir, Adıyaman, Manisa ve Tekirdağ. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa Balkan 7 Eylül 2023 13:11

Nasıl bir haber ve habercilik anlayışı bu Allah aşkına! Her tarafınızdan yanlış telaffuzlar akıyor. Uzman yerine "uzaman" yazmışsınız. Yer bilimcinin açıklamasına yer verip, sonra deprem uzmanları güya açıklama yapmış gibi Ahmet Bey'i yalancı uzman yerine koymuşsunuz.

Asil 7 Eylül 2023 11:32

Deprem

Sonraki Haber Yükleniyor...