Tgrt Haber
13 May 2022 06:13 - Güncelleme : 13 May 2022 08:49

Erdoğan'dan belediyelere talimat: Köpek terörünü bitirin

Son dönemde başıboş köpek saldırıları arttı. Daha önce “Sokakta köpek olmaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan il başkanları toplantısında sokak hayvanlarıyla ilgili belediyelerin sorumlu olduğunun altını çizerek “İllerinizde barınakları oluşturun, sıkıntılar varsa bakanımıza iletin” dedi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Belediyelere sorumluluklarını hatırlatan Erdoğan, barınak ve rehabilitasyon adımlarının atılmasını istedi
Belediyelere sorumluluklarını hatırlatan Erdoğan, barınak ve rehabilitasyon adımlarının atılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde artan sokak köpeği saldırılarının ardından konunun çözümü için devreye girdi. Belediyelere sorumluluklarını hatırlatan Erdoğan, barınak ve rehabilitasyon adımlarının atılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında, sokak hayvanlarıyla ilgili belediyelerin sorumlu olduğunun altını çizerek “İllerinizde barınakları oluşturun, eksikler var ise bakanımıza iletin. Yeni barınaklarınız eksiksiz olsun” talimatını verdi.  

BARINAKLARINIZI KURUN

Yeni barınakların da eksiksiz olmasını isteyen Erdoğan’ın meselenin çözümü ile alakalı “Sorundan ve çözümden belediye başkanları bizzat sorumludur” ifadelerini kullandığı kaydedildi. Ülke genelinde yaşayan yaklaşık 8 milyon sokak hayvanının bu merkezlerde rehabilite edileceği öğrenildi.

8 MİLYON HAYVAN SOKAKTA

Erdoğan’ın 81 il ve ilçelerde en az 1 barınak yapılması konusunda talimat verdiğini bildiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 8 milyon sokak hayvanının barınağa yerleştirilemeyeceğini ancak hepsinin bu merkezlerde rehabilite ve tedavilerinin yapılmasının ardından yaşadıkları bölgelere bırakılabileceğini dile getirdi.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...