Tgrt Haber
30 Ağustos 2021 16:42

Erdoğan'ın mesajına sırtını dönen CHP'li başkana tepki yağdı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul'un Kadıköy ilçesinde düzenlenen törene, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in hareketi damga vurdu. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okunurken sırtını dönen Narin'e tepki yağdı.

Erdoğan'ın mesajına sırtını dönen CHP'li başkana tepki yağdı
chp,kadıköy,ilçe başkanı,30 ağustos,ali narin

Türk milletinin küllerinden doğduğu Büyük Taarruz'un 99. yıl dönümü, tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Kutlamanın olduğu adreslerden biri de İstanbul Kadıköy'dü. İlçede düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, yaptığı hareketle törene damgasını vurdu.

ERDOĞAN'IN MESAJINA SIRT ÇEVİRDİ

CHP'li Ali Narin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmaya başladığında bir anda alana sırtını döndü. Birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekilen günde böylesi bir hareket tepkilerin hedefi oldu.

Erdoğan'ın mesajına sırtını dönen CHP'li başkana tepki yağdı

AK PARTİ: TERBİYESİZ, SAYISIZ BİR EYLEM

Ali Narin'e vatandaşların yanı sıra AK Parti'den de tepki geldi. Devlet ve milletin el ele törende olduğu esnada hoş olmayan bir durum yaşandığına dikkat çeken AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Fatih Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okunurken CHP İlçe Başkanı Ali Narin,  huzurunda durduğumuz Atatürk anıtına sırtını dönerek en hafif tabiriyle nezaketsiz, terbiyesiz, saygısız bir eylem gerçekleştirmiştir.

Kadıköy halkına soruyoruz: Birlik ve beraberliği en üst seviyede yaşamamız gereken bu bayram gününde cumhurbaşkanımızın kutlama mesajının içindeki hangi cümle kendisini rahatsız etmiştir? Öyle ki daha mesaj okunmaya başlarken bir ön yargı ile bu sayıgısızlığı yapmıştır. 

"ÖZÜR DİLE" ÇAĞRISI

Mesajda 84 milyonun birlik ve beraberliğinin temenni edilmesi mi, bu toprakların ebediyen bu milletin yurdu olarak kalacağına olan inancın belirtilmesi mi, yoksa şehitmerimizin hayırla yad edilmesi mi CHP ilçe başkanını rahatsız etmiş ve bu ahlak dışı eylemi gerçekleştirmesine sebep olmuştur?

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı olarak CHP ilçe başkanının bu çirkin eylemini şiddetle kınıyorum. Kendisini hiç olmazsa milletmizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği bu özel günlere gölge düşürmekten vazgeçmeye, cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten ve Cumhurbaşkanımızdan yaptığı bu saygısızca davranıştan ötürü özür dilemeye davet ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...