Tgrt Haber
04 Eylül 2019 11:58

'Ergenekon' hakim-savcılarına 51 No'lu DVD iddianamesi

"Ergenekon" davası kapsamında avukat Levent Göktaş'ın bürosunda hukuka aykırı arama yaptığı, tutuklanmasına ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdiği gerekçesiyle 8 eski savcı ve hakim hakkında 9 yıldan 34 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

'Ergenekon' hakim-savcılarına 51 No'lu DVD iddianamesi
ergenekon,,dava,,iddianame,

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 35 sayfalık iddianamede, avukat Levent Göktaş "müşteki", eski hakim ve savcılar Ercan Şafak, Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Ömer Diken, Sedat Sami Haşıloğlu ve Zekeriya Öz "şüpheli" olarak yer aldı.

Eski savcı Zekeriya Öz ile eski hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun "firari" olduğu kaydedilen iddianamede, eski savcılar Ercan Şafak ve Mehmet Ali Pekgüzel ile eski hakimler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk ve Ömer Diken'in tutuklu bulunduğu belirtildi.

İddianamede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kuruluşu, amacı, hiyerarşik yapısı, istihbarat ağı ve illegal yapılanması, haberleşmede kullandığı yöntemler, baskı oluşturma, eğitim alanı, mali yapısı, yargı ayağındaki yapılanması anlatıldı.

Müşteki Levent Göktaş'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sunduğu vurgulanan iddianamede, dilekçe içeriğine yer verildi. Dilekçede, Göktaş, kamuoyunda "Ergenekon" olarak bilinen davada yargılandığını, davanın soruşturma ve kovuşturma aşamasında usul ve yasaya aykırı işlemler yapıldığını, şüpheli Zekeriya Öz'ün Küçükçekmece Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken eski İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak ile makul şüpheyi gerektirecek bir delil olmadığı halde yakalanması ve bürosunun aranması için talepte bulunduğunu aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...