Tgrt Haber
03 Haziran 2021 13:22

FETÖ'ye 'ankesör' soruşturmasında yeni yöntem

FETÖ’cüleri tespit etmek için yürütülen ankesörlü telefon soruşturmasa yeni bir boyut kazandı. Bugüne kadar FETÖ ile bağı tespit edilemeyen bine yakın askerin izi 90 bin ankesörlü telefonda kullanılan 600 milyon kart verisini incelenerek tespit edildi.

FETÖ'ye 'ankesör' soruşturmasında yeni yöntem
ankesör soruşturması,FETÖ,kripto fetöcü,mahrem imam

FETÖ’nün kripto yapılanmasının tespitine yönelik yürütülen ankesör soruşturmalarında ardışık aramalar yapan binlerce kripto FETÖ’cüye ulaşılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaları derinleştirecek yeni bir yöntem geliştirdi.

Yeni Şafak’tan Şahin Şen’in haberine göre; Yeni yöntemle ankesörlü aramalarda kullanılan kartlar savcılık tarafından incelemeye alındı. Bu yöntemle emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki kripto FETÖ’cüler tespit edilecek. Operasyonlar yeni bir boyut kazanarak yeni gözaltılar olacak.

KARTLAR BİNE YAKIN ASKERİ ELE VERDİ

TSK içerisindeki örgüt üyeleriyle sabit hat üzerinden iletişime FETÖ’nün mahrem imamlarının aynı kart üzerinden ankesörlü telefonlarla kendilerine bağlı FETÖ’cüleri aradığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu bu tespitin üzerine harekete geçti. Türkiye’de kullanılan ankesörlü telefonlarda kullanılan kartlar incelemeye alındı. Yapılan incelemede sadece İstanbul’da sabit hatlarla iletişimi olmayan ve aynı zamanda FETÖ iltisaklı tespit edilememiş bine yakın askerin ankesörlü telefon kartları kullanılarak arandığı ortaya çıkarıldı.

600 MİLYON VERİ İNCELEMEYE ALINDI

Savcılığın yeni yöntemi ile farklı ankesörlü telefonlardan aynı arama kartı üzerinden aranan FETÖ’cülerin izlerine de rastlandı. Milli İstihbarat Başkanlığı (MİT) ile koordineli yürütülen çalışmalarda bu tespit üzerine kullanılmış olan ve kullanılan ankesörlü telefon arama kartlarının HTS kayıtları istendi. Çalışmalar sonucu 90 bin ankesörlü telefondan elde edilen 600 milyon kart verisi titizlikle inceleme altına alındı.

GİZLİ YAPI KARTLARLA DEŞİFRE EDİLECEK

Sadece mahrem imamların ankesörlü telefon kartlarını kullandığını tespit eden savcılık TSK’daki FETÖ’cülerin aynı kartla farklı telefon kulübelerinden arandığını belirledi. Sorumluluklarında bulunan FETÖ’cüleri aynı ankesörlü telefonlardan arayan mahrem imamlar kolaylıkla tespit ediliyordu. Ankesörlü kartlarla arama kayıtlarının tespit edilmesi ve geliştirilen yeni yöntemle mahrem imamların farklı ankesörlü telefonlar kullansa da aynı kart kullanmaları nedeniyle tespitinin yapılması ve gizli kalan yapının deşifre edileceği öğrenildi.

KRİPTO FETÖ’CÜLER TEK TEK ORTAYA ÇIKIYOR

Ankesörlü telefon veri havuzunda bulunmayan FETÖ üyeleri savcılığın geliştirdiği yeni yöntemle tek tek ortaya çıkarılmaya başlandı. Soruşturma kapsamında Polis Akademisi ve TSK’da eğitim gördükleri sırada üniversitelere geçen bazı FETÖ’cülerin aynı ankesörlü telefon kartı üzerinden farklı telefon kulübelerinden arandığı tespit edildi. İncelenen kartlar sonucunda savcılık aynı ankesör kartından aranan FETÖ’cülerin farklı cihazlardan aransa bile ardışık arandığını belirleyerek soruşturmanın kripto yapıyı deşifre etmedeki önemini ortaya koydu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...