Tgrt Haber
07 Mart 2015 18:18

Fırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü kafe yıkıldı

İzmir’deki Ege Üniversitesi Kampüsü’nde öğrenci Fırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü kafe yıkılırken, öğrenciler tarafından eylem alanı olarak kullanılan alan demir saçlarla çevrildi.

Fırat Çakıroğlu’nun öldürüldüğü kafe yıkıldı
fırat çakıroğlu, cafe,

Geçen 20 Şubat Cuma günü, Ege Üniversitesi Kampüsü Edebiyat Fakültesi önündeki Ege Kafe’de Fırat Yılmaz Çakıroğlu (22) adlı genç öldürülmüş ve olayın ardından kampüs içerisinde sıkı güvenlik önlemi alınırken Ege Üniversitesi Senoto’su kararıyla kampüs içerisinde basın açıklaması ve yürüyüş yapmak yasaklanmıştı. Yasaklamalara rağmen, Edebiyat Fakültesi önünde öğrenciler eylem yapmış 19 kişi gözaltına alınmıştı. Geçtiğimiz perşembe ve cuma günleri, Edebiyat Fakültesi önündeki Ege Kafe yanındaki alanda toplanan bir grup kız öğrenci, kadın cinayetlerini protesto etmek istemişti. Ağaçlara balon ve afiş asarak halay çeken, voleybol oynayan öğrencilere üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale etmiş, balonları patlatmıştı. Polisin dağılmasını istediği grupla bir süre sözlü tartışma yaşanmıştı.
 
Üniversite yönetimi, öğrencilerin yasağa rağmen basın açıklaması ve eylem yapmaya devam etmesi üzerine bir karar aldı. Alan demir saclarla çevrilerek öğrencilerin girişine kapatıldı. Öte yandan, Çakıroğlu’nun öldürüldüğü Ege Kafe de kaldırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...