Tgrt Haber
02 Temmuz 2016 16:42

Hastaneden kaçan mahkum ve adamları yakalandı

İzmit'te, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden dün tedavisi için hastaneye getirilen organize suç örgütü lideri Arif Ötleş pencereden atlayarak kaçtı. Olaydan sonra Ötleş'e yardımcı olan 3 kişi yakalanırken, şüpheli motositletle kaçtı. Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde aracı bozulunan Ötleş ile Ankara'dan çağırdığı öğrenilen 4 adamı polisin konrolleri sırasında yakalandı.

Hastaneden kaçan mahkum ve adamları yakalandı
İzmit, Kocaeli F Tipi Cezaevi, Kocaeli

İZMİT'te, Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden dün tedavisi için hastaneye getirilen organize suç örgütü lideri Arif Ötleş pencereden atlayarak kaçtı. Olaydan sonra Ötleş'e yardımcı olan 3 kişi yakalanırken, şüpheli motositletle kaçtı. Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde aracı bozulunan Ötleş ile Ankara'dan çağırdığı öğrenilen 4 adamı polisin konrolleri sırasında yakalandı.
Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bu sabah saat 06.00 sıralarında, D-100 Karayolu Bakırcılar mevkiinde yaptıkları kontrol sırasında 06 RA 057 plakalı aracı durdurdu. Otomobilde bulunan Niyazi Arslan, Ergin Kaygusuz, Serkan Bülbül, Murat Erkal ile üzerinden kimlik çıkmayan ve adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişinin üzerlerinin madeni yağ ve yırtık olması nedeniyle şüphelen polis kimliklerini kontrol ederek, araçta arama yapmak istedi. Bu sırada, adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişi polisin üzerinde tabanca olduğunu fark etmesi üzerine araçtan inerek kaçmaya çalıştı. Polis, kaçmaya çalışan kişiyi yakaladı.

Yakalanan kişi, araçta bulunan 4 adamına, "Oğlum nasıl arkadaşsınız, bana sahip çıksanıza, vursanıza onları" diye bağırdığı öne sürüldü. Üzerinden bir adet tabanca ve 17 adet mermi bulunan şüpheli ve 4 adamı Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Adının Ahmet Çolak olduğunu söyleyen kişinin İzmit'te dün cezaevinden hastaneye tedavi için getirildiği sırada kaçan Arif Ötleş olduğu ortaya çıktı

Poliste sorgulaması yapılan Ahmet Ötleş'in İzmit'te hastaneden firar ettikten sonra motosikletle Ankara istikametine doğru kaçtığı, ancak motosikletin Hendek girişinde bozulması üzerine Ankara'dan arkadaşlarını çağırdığı belirlendi. Polis, Arif Ötleş'in kullandığı motosiklet ve kaskını da TEM Otoyolu'ndaki bir tesiste buldu. Cezaevi firarisi Ötleş ve 4 adamı Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi

Adam öldürme, yaralama, kaçırma, uyuşturucu satma, gasp gibi suçlardan müebbet hapis cezası alan Arif Ötleş, dün öğle saatlerinde İzmet Seka Devlet Hastanesi'ne getirilirken, birinci kattaki üroloji polikliniğinde tedavi görürken pencereden atlayarak kaçmıştı. Jandarma ile Arif Ötleş'in adamları arasında çatışma çıkarken, bir jandarma yaralanmıştı. Polis, dün Arif Ötleş'in kaçmasına yardımcı olan 3 kişiyi yakalamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...