Tgrt Haber
17 Haziran 2021 15:08

İklim değişikliği depremi tetikliyor

AFAD, iklim değişikliğinin depremleri tetiklediğine ilişkin bir açıklamada bulundu. Meclis İklim Araştırma Komisyonu’nda konuşan AFAD Başkanvekili Hamza Taşdelen, iklim değişikliği nedeniyle meteorolojik, hidrolik, klimatolojik afetlere maruz kalındığını belirtti. Taşdelen, “Böcek istilası gibi biyolojik afetlere maruz kalma ihtimalimiz söz konusu olabilir” dedi.

İklim değişikliği depremi tetikliyor
AFAD,,deprem,,iklim değişikliği,

Meclis İklim Araştırma Komisyonda konuşan AFAD Başkanvekili Hamza Taşdelen, iklim değişikliğinin depremleri tetiklediğini söyledi.

BÖCEK İSTİLASI RİSKİ VAR

Meclis İklim Araştırma Komisyonu uzmanları dinlemeye devam ediyor. Komisyonu AFAD Başkanvekili Hamza Taşdelen dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Taşdelen, iklim değişikliği nedeniyle afetlerin meydana geldiğini söyledi. Buna göre iklim değişikliği ile dünya meteorolojik, hidrolik, klimatolojik afetlere maruz kalıyor. Taşdelen, böcek istilası gibi biyolojik afet riskinin de arttığını söyledi.

Taşdelen deprem gibi jeofiziksel afetler ile iklim değişikliği arasında bir ilişki olabileceği yönünde bilimsel bulgular olduğunu söyledi. 2001-2015 yılları arasında dünyada 5 ve üzeri büyüklükteki depremlerin sayısının 10 kat arttığını hatırlattı.

Taşdelen son 40 yılda raporlanan afetlere ilişkin verileri paylaştı. Verilere göre 2000 ile 2020 yılı arasında yaşanan afet sayısı 1980 yılından 2000 yılına kadar yaşanan afet sayısından 3000 fazla.

Taşdelen artan afet sayısıyla hem ölümlerin hem ekonomik kayıpların da artış gösterdiğine vurgu yaptı. AFAD'ın iklim değişikliğine karşı insan ve teknik kapasitenin artırılması için yeni bir proje başlattığını söyleyen Taşdelen, projenin 2022’nin sonunda bitirileceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...