Tgrt Haber
18 Eylül 2021 19:37

İngiltere'den Türkiye'ye aşıda çifte standart uygulaması

İngiltere, Türkiye’yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı. Ancak, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği tarafından açıklanan sınırlama kriterlerine göre; Türkiye'den gelen yolculara çift doz aşı yaptırmış olmaları durumunda dahi 10 gün karantina kuralı uygulanacağı görüldü.

İngiltere'den Türkiye'ye aşıda çifte standart uygulaması
kırmızı liste,türkiye,aşı,karantina

Türkiye, 17 Mayıs'tan bu yana içinde bulunduğu İngiltere'nin kırmızı listesinden çıkarılarak 'seyahat edilebilir ülkeler' arasına alındı. Ancak İngiltere, Türkiye’de yapılan aşıları -iki doz olsa bile- tanımayarak, gelenlere 10 günlük zorunlu karantina uygulayacak.

10 GÜNLÜK ZORUNLU KARANTİNA 

İngiltere, ülkeye gidecek olanlardan, “Her iki doz aşısını BK, ABD, AB ve EFTA üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını takip eden 2 gün içerisinde test yaptırmalarının” yeterli olacağını açıkladı.

Her iki doz aşısını bu ülkeler haricinde yaptıranlara ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri şartı getirdi. Bu şarta göre Türkiye’de iki doz Biontech aşısını olanlar bile İngiltere’ye doğrudan giriş yapamayacak, 10 günlük zorunlu karantinaya girecek.

İngiltere'den Türkiye'ye aşıda çifte standart uygulaması

İngiltere, Türkiye’yi seyahat sonrası zorunlu otel karantinası gerektiren kırmızı listeden çıkardı. Kararı İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Twitter hesabından açıkladı.

Johnson hükümeti Türkiye’nin yanı sıra içinde Pakistan ve Maldivler’in de bulunduğu 7 ülkeyi daha listeden çıkardı. Türkiye, ülkelerin kırmızı, sarı ve yeşil olarak kategorilendirildiği 17 Mayıs’tan bu yana kırmızı listede yer alıyordu.

TÜRKİYE AŞILARI TANINAN ÜLKELER LİSTESİNDE YOK

Ancak Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği bu duyurumun ardından önemli bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, şu maddeler yer aldı:

- Ülkemizden İngiltere’ye seyahat, Birleşik Krallık (BK) vatandaşı olmayanlar ve BK’da oturum izni olmayanlar için de mümkün hale gelecektir.

- Ülkemizden gelen yolcular için zorunlu otel karantinası uygulaması kaldırılacaktır.

- Ülkemizden İngiltere’ye seyahatlerde, seyahatten önceki son 72 saat içinde yaptırılmış, negatif PCR testi sonucu ibraz etmek gerekecektir.

- Her iki doz aşısını BK, ABD, AB ve EFTA üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını takip eden iki gün içerisinde test yaptırmaları yeterli olacaktır.

- Her iki doz aşısını bu ülkeler haricinde yaptıranlar (ülkemizde yapılan aşılar da halen bu kategoridedir) ile henüz aşılarının her iki dozunu da yaptırmamış olanların ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri ve ülkeye girişlerini takip eden 48 saat içerisinde bir PCR testi ve karantinanın 8. gününden itibaren ikinci bir PCR testi sonucu ibraz etmeleri gerekecektir.

TÜRKİYE’DEN GİDENLER KARANTİNADA KALACAK

Her iki doz aşısını bu ülkeler haricinde yaptıranlar ile henüz aşılarının her iki dozunu da yaptırmamış olanların ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri, Türkiye’den İngiltere’ye gidenlere 10 gün ev karantinası uygulanması anlamına geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...