Tgrt Haber
02 May 2014 10:49

İsmail Kapan, 'Yayın çizgimiz hiç değişmedi'

İsmail Kapan, 'Hakikati söylemeyen Hakk'ın sillesini yer, sözünü şiar edindik, gazetenin yayın çizgisini 45 yıldır değiştirmedik.'

İsmail Kapan, 'Yayın çizgimiz hiç değişmedi'
türkiye gazetesi, ismail kapan,

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan, Altın Çınar Genç Girişimciler Kulübü üyelerine Türkiye gazetesinin dünden bugüne hikâyesini anlattı. İhlas Holding konferans salonunda konuşan İsmail Kapan, gazete ile tanışmasının 14 yaşına denk geldiğini belirterek, "Kimya ve Matematik dersimize giren merhum Hüseyin Hilmi Işık hazretleri, 22 Nisan 1970'de sınıfa bir gazete getirdi. Dediler ki, 'Benim talebelerim yeni bir gazete çıkardılar, ilk nüshasını size getirdim. Bugün Hakikat gazetesi niçin yayınlanıyor hep birlikte onu okuyacağız.' İlk nüshanın başlığında 'Oku' yazısı vardı, onu izah ettiler, Kur'an-ı kerimin ilk inen ayeti 'Oku'dur, bu emirden mülhem olarak buraya bu sembol konuldu' buyurdular. Bir de Hakikat gazetesinde yer alan bir satır vardı, 'Hakikati söylemeyen Hakk'ın sillesini yer' Bu da Hakikat gazetesinin yalnızca hakikati yazacağının bir göstergesiydi. İşte o gazete 1970'den 1972'ye kadar 'Hakikat' sonrasında 'Türkiye' ismini aldı" dedi.

Gazetede çalışmaya 1972 yılında tashih servisinde başladığını kaydeden İsmail Kapan, "Merhum Enver Ören abimizin istekleri üzerine 4 Ekim 1975 tarihinde henüz Hukuk Fakültesi 1. sınıf talebesiyken ilk yazım yayınlandı. Hayatımda da askerliğin dışında bu çatının dışında hiçbir zaman bulunmadım, bununla da hep iftihar ettim" diye konuştu.

Türkiye gazetesinin yayın hayatından bu yana sahibi değişmeyen tek gazete olduğunu vurgulayan İsmail Kapan, "Kurduğumuz dağıtım sistemi sayesinde 1990'da 1 milyon 370 bin tiraja ulaştık. Bu bir rekordu. Bizden sonra başka gazeteler alıp taklit ettiler bu modeli" dedi.

Gazetenin yayın çizgisinin hiç değişmediğini ifade eden Kapan, "Hakkı, hakikati savunmaya devam ediyoruz. Merhum Enver abimizin de bu noktada çok katı prensipleri vardı, 'Hiçbir şey ülke menfaatlerinden önemli olamaz, ülke menfaatleri şirket menfaatlerinin üzerindedir' derdi. Kimsenin hakkına tecavüz etmemek, kimseyi incitmemek, eğer bir itham varsa görüş alarak haber yapmak temel prensiplerimiz olmuştur. İftiharla söylemeliyim ki bu kadar uzun yayın hayatında aleyhine en az dava açılan gazete Türkiye gazetesidir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...