Tgrt Haber
07 Ocak 2019 09:16

İstanbul beyaza büründü! Etkisi daha da artacak!

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul için kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı. Kar yağışının gecenin ilerleyen saatlerinde etkisini artırması bekleniyor.

İstanbul beyaza büründü! Etkisi daha da artacak!
istanbul,kar yağışı,hava durumu,kar yağacak mı

İstanbul'un kuzey kesimlerinde kar yağışı başladı. Sarıyer taraflarında aralıklar halinde kar yağmaya başladı. Park halindeki araçların üzerinin karla kaplandığı görüldü.

METEOROLOJİ'DEN KAR AÇIKLAMASI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan kar yağışı açıklamasında, "İstanbul'da 07.01.2019 pazartesi günü sabah ilk saatlerden itibaren meydana gelecek yağışların, 08.01.2019 salı günü akşam saatlerine kadar kuzey ve doğu kesimleri ağırlıklı olmak üzere aralıklarla kar sağanakları şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Güney kıyılarında 1-3 cm. kuzey ve iç kesimlerde 5-10 cm. arasında kar yüksekliği beklendiğinden vatandaşlarımızın ve ilgililerin buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

AKOM'dan yapılan açıklamada, "03 Ocak 2019 Cuma gününden itibaren etkili olan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle şehir merkezinde aralıklarla karla karışık yağmur ve kısa süreli kar yağışı yaşanırken; Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi batı ilçelerimizde yağışlar çoğunlukla kar şeklinde görülmüştür. Çatalca'ya bağlı mahallelerde (başta Binkılıç olmak üzere) 10-25 cm aralığında kar yüksekliği ölçülmüştür." denildi.

Açıklama şöyle sürdürüldü:

Soğuk havanın 09 Ocak 2019 Çarşamba sabah saatlerine kadar etkili olması beklenirken, yağışların bu gece yarısından itibaren kuzey bölgelerimizden başlayarak il genelinde kar şeklinde etkili olacağı tahmin edilmektedir.


Salı akşam saatlerine kadar aralıklarla etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle güney kıyılarımızda 2-5 cm, kuzey ve iç kesimlerde 5-15 cm arasında kar yüksekliği beklenmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların hiçbir olumsuzluk yaşamaması için hazırlıklarını tamamladı. 7 bin 083 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör, metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracı göreve hazır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bugün Hakkari ve Şırnak'ın doğusunda, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması beklendiğinden başta çığ tehlikesi olmak üzere buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimleri ile Marmara'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA °C, 2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

ÇANAKKALE °C, 4°C

Çok bulutlu

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İSTANBUL °C, 4°C

Çok bulutlu, il geneli aralıklı kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 0°C

Çok bulutlu

EGE

Çok bulutlu, Aydın ve Muğla çevrelerinin hafif yağmurlu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, -1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İZMİR °C, 8°C

Çok bulutlu

MANİSA °C, 6°C

Çok bulutlu

MUĞLA °C, 4°C

Çok bulutlu, hafif yağmurlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin kar yağışlı, kıyılarının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 12°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 11°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

BURDUR °C, 3°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HATAY °C, 9°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKSARAY °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

ANKARA °C, -2°C

Çok bulutlu ve bu sabah saatlerinde kuzeyi ile akşam saatlerinden itibaren il geneli kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇANKIRI °C, -2°C

Çok bulutlu ve bu gece saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, -1°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, Karabük ve Kastamonu dışında bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BARTIN °C, 2°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu

BOLU °C, -2°C

Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DÜZCE °C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 4°C

Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, bölgenin iç kesimlerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 2°C

Parçalı çok bulutlu, kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ARTVİN °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

SAMSUN °C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

TRABZON °C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların bugün (Pazartesi)Hakkari ve Şırnak'ın doğu çevrelerinde, yarın (Salı) sabah saatlerinde Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş'un batısı ile Elazığ'ın kuzey ve doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ °C, 4°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu zamanla kar yağışı geçecek. Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ERZURUM °C, -1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

IĞDIR °C, 5°C

Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu

KARS °C, -2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların; Yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

SİİRT °C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

ŞANLIURFA °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...