Tgrt Haber
21 Ocak 2022 14:18

İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek? Gün gün İstanbul hava durumu tahmini

Türkiye’de soğuk hava ve kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Güney bölgesi başta olmak üzere birçok ilde görülen yoğun kar yağışı hafta sonuna doğru İstanbul ve diğer batı illerinde şiddetini artıracak. Vatandaşlar ''İstanbul’da kar yağışı kaç gün sürecek?'' sorusuna odaklanırken AFAD ve AKOM arka arkaya uyarılarda bulundu. İşte gün gün İstanbul hava durumu tahmini.

İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek? Gün gün İstanbul hava durumu tahmini
istanbul,kar yağışı,AFAD,AKOM,hava durumu

İstanbul’da hava sıcaklarının düşmesiyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AKOM ve AFAD vatandaşları şiddetli kar yağışı hakkında uyardı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ile İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümü İzlanda Alçak Basınç Sisteminin etkisi altına girmeye hazırlanıyor. İstanbul'da kar yağışı hafta sonu etkisini artırması beklenirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ''AKOM'a göre İstanbul'da cuma akşamından itibaren sıcaklık daha da düşecek, soğuk ve yağışlı hava gelecek hafta da devam edecek. Biz, buzlanma ve kar yağışı sebebiyle oluşacak her türlü olumsuz duruma karşı önlemimizi aldık, lütfen siz de tedbirli ve dikkatli olun'' mesajını paylaştı. İşte uzmanlardan İstanbul’da kar yağışı ile ilgili önemli açıklamalar... 

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI KAÇ GÜN SÜRECEK? 

İstanbul’da cuma akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı hakkında araştırmalar devam ediyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yurt genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını duyururken vatandaşları buzlanma ve don tehlikesine karşı uyardı. AFAD açıklamasında zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğinin altını çizdi. Sağlık problemlerinin yaşanması durumunda İl Sağlık Müdürlüğü ve sağlık kuruluşları ile iletişime geçilmesi gerektiğini ekledi. Peki İstanbul’da kar yağışı kaç gün sürecek? 

Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre, İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini gösteren soğuk havanın akşam saatlerinde yerini kuvvetli kar yağışına bırakması bekleniyor. Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile'de karla karışık yağmur, gece yarısı itibariyle de tüm İstanbul’u etkisi altına alması beklenirken yoğun kar yağışı cumartesi, pazar ve pazartesi günü de devam edecek. 

İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek? Gün gün İstanbul hava durumu tahmini

AKOM VE AFAD DON VE BUZLANMAYA KARŞI UYARDI! 

AFAD vatandaşlara şiddetli kar yağışı nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması konusunda uyardı. Yetkililer çatılarda oluşan buz sarkıtları,  kayarak düşme tehlikesi ve kıyafet konusunda açıklama yaptı. AFAD ''Küçük ve dengeli adımlarla yürünmelidir. Tabanı kaygan olmayan ayakkabılar tercih edilmelidir. Cep telefonları bataryası ve varsa mobil şarj ünitesinin şarjları dolu tutulmalı, radyo ve el feneri için yedek pil bulundurulmalıdır'' ifadelerine yer verdi. Kuvvetli kar yağışı ulaşımı da olumsuz etkilerken yetkililer araç sahiplerini gerekli ekipmanları (zincir ve çekme halatı vb.) bulundurmaları konusunda uyardı. Seyahat planı yapanların ise yol ve trafik konusunda dikkatli olmaya çağırdı.

AFAD aynı zamanda Twitter hesabı üzerinden İstanbul'da beklenen kuvvetl yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel felakaetlerine karşı uyardı. AKOM ise hafta boyunca etkili olması beklenen dondurucu soğuk ve yağışlı hava nedeni ile sıcaklıkların 0°C’ler civarı ve altında seyredeceğini açıkladı. Vatandaşları buzlanma ve don olayları konusunda tedbirli olmaya çağırdı. 

İSTANBUL’DA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU 

Güney illerinde kar yağışı hayatı felç ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü batı illerini önlem alması konusunda uyardı. Vatandaşlar Istanbul’da beklenen kar yağışının ardından 5 günlük hava durumuna odaklandı. Buna göre 21 Ocak Cuma akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı önümüzdeki hafta da etkisini sürdürecek. İşte 5 günlük İstanbul hava durumu: 

  • 21 Ocak Cuma: Karla karışık yağmur / En düşük sıcaklık: 6 En yüksek sıcaklık: 10
  • 22 Ocak Cumartesi: Kar yağışı / En düşük sıcaklık: 0 En yüksek sıcaklık: 3
  • 23 Ocak Pazar: Kar yağışı / En düşük sıcaklık: -1 En yüksek sıcaklık: 3
  • 24 Ocak Pazartesi: Kar yağışı / En düşük sıcaklık: -2 En yüksek sıcaklık: 2
  • 25 Ocak Salı: Kar yağışı / En düşük sıcaklık: -2 En yüksek sıcaklık: 0

Meteoroloji uzmanları İstanbulluları hafta sonu kar kalınlığının 10 santimi bulabileceğini konusunda uyardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kar yağışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bugün başlayacak olan yoğun kar yağışı ile ilgili tüm valiliklerimiz tekrar uyarıldı" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...