Tgrt Haber
26 May 2021 06:59

Kademeli normalleşmede geri sayım başladı

Pandemi sınırlamalarında gözler 1 Haziran'a çevrildi. Bilim Kurulu bugün normalleşme takvimini görüşecek. Günlük vakaların 10 binin altına düşmesi olumlu sinyaller verdi. Kafe ve lokantaların yüzde elli kapasiteyle hizmet vermesi gündeme geldi. Sokak yasağının da hafta içi 24.00'te başlaması, hafta sonu ise 24.00 ile 05.00 arasına çekilmesi teklif edilebilir.

Kademeli normalleşmede geri sayım başladı
kademeli normalleşme

Bilim Kurulu'nun tavsiyesiyle şekillenecek kademeli normalleşmede geri sayım başladı. Günlük vakaların 10 binin altına düşmesi sonrası kafe ve restoranlar açılabilir, sokağa çıkma kısıtlaması da gevşetilebilir.

29 Nisan'dan 17 Mayıs'a kadar uygulanan tam kapanma hamlesi ve aşılamadaki artış koronavirüs tablosuna olumlu yansıdı. Günlük vaka sayısı 10 binin altına inince kademeli normalleşme sürecinde gözler 1 Haziran'a çevrildi. 1 Haziran'dan itibaren uygulamada olan yasak ve kısıtlamaların yerini yüksek miktarda aşılama ve kişisel tedbirlerin alacağı ifade ediliyor. Bu gelişmeler sonucunda bazı kısıtlama ve yasakların kaldırılacağı bazılarının ise esnetileceği bekleniyor.

HAZİRAN'DA 30 MİLYON AŞILAMA

Tedarik konusunda sorun çıkmamaası halinde haziranda 30 milyon kişinin aşılanması hedefleniyor. Bugün toplanacak olan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleriyle haziran itibarıyla atılacak 'normalleşme' adımları belirlenecek. Sağlık altyapısı, bölgesel vaka sayıları ve normalleşme takvimi gibi konular kurulun öncelikli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

LOKANTALARA YÜZDE 50 ŞARTI

Normalleşme takviminde ilk önce yeme içme yerlerinin yüzde 50 kapasiteyle açılması gündemde. Bu yerlerin hijyen, sosyal mesafe ve maske kurallarına da dikkat ederek 1 Haziran'dan itibaren açılacağı düşünülüuor.

KISITLAMADA YENİ SAATLER

Şu anda uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında ise saatlerin esnetilmesi bekleniyor. Kısıtlamaların başlangıç saati olarak hafta içi saat 21.00'dan 24.00'a alınması hafta sonunda da yine başlangıç saati oalrak 24.00'e çekilmesi önerilecek. Toplantıda oluşturulacak normalleşme takvimi Kabine toplantısıda gündeme gelecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...