Tgrt Haber
21 Ağustos 2021 09:29

Karadeniz'de sele karşı çözüm: Riskli binalar yıkılacak, sel bölgeleri taşınacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni can ve mal kayıplarının yaşanmasını önlemek için Karadeniz'de sel riski taşıyan yerleri belirleyecek. Taşkın sınırlarının altındaki bölgeler, uygun alanlara taşınacak. Riskli binalar yıkılacak.

Karadeniz'de sele karşı çözüm: Riskli binalar yıkılacak, sel bölgeleri taşınacak
sel,taşkın,batı karadeniz,karadeniz,kastamonu,bartın,sinop,sel felaketi,bina,erdoğan,murat kurum

Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketinin ardından AFAD, Kastamonu’da 70, Sinop’ta 10, Bartın’da bir kişi olmak üzere selde ölenlerin sayısının 81’e yükseldiğini açıkladı. Kabine toplantısının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gazetecilere açıklama yaptı. Felaketin ardından risk taşıyan yerlerin tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Yapılan tespitlerin sonucunda riskli olan yerler taşınacak. 

RİSKLİ BÖLGELER TAŞINACAK

Batı Karadeniz’de Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan sel felaketinin ardından Bakan Kurum, Karadeniz bölgesinde risk taşıyan yerlerin tespiti için çalışmalara başladıklarını söyledi. Devlet Su İşleri (DSİ)ve Bakanlığın bölgedeki çalışmaları sonucunda hazırlanacak rapor doğrultusunda önemli adımların atılacağını aktaran Bakan Kurum, DSİ’nin afet bölgesindeki çalışmalarını bitirdiğini söyledi. Yapılan istişareler sonucunda taşkın sınırları altında kalan bölgelerin uygun alanlara taşınacağını dile getiren Bakan Kurum, “Karadeniz’in geneline ilişkin de çalışmalar var. DSİ’nin raporu doğrultusunda yıkılması gereken yerleri de yıkacağız” dedi.

Karadeniz'de sele karşı çözüm: Riskli binalar yıkılacak, sel bölgeleri taşınacak

RAPOR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNULDU

Yaşanan selini boyutuna değinen ve bölgede dere ıslahı yapıldığını belirten Bakan Kurum, “Ama 500 yıllık bir debi hesaplanıyor. DSİ 1.100 yıldan bahsediyor. Onun da üstünde bir afet yaşanıyor. Dolayısıyla bu, hesaplama yöntemiyle belki çok fazla alınabilecek bir tedbir değil” diye konuştu. Zararı daha minimize edecek adımların atılması gerektiğini vurgulayan Bakan Kurum, “Dere ıslahı, derelerin genişletilmesi, yüksekliği gibi konuları değerlendiriyoruz” dedi.

Öte yandan Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a DSİ’nin hazırladığı raporun sunulduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...