Tgrt Haber
24 Eylül 2015 07:04

Karayılan'a en yakın isim, 'Halk sırtını döndü devam edemeyiz'

Karayılan'ın çok güvendiği isim geçen hafta teslim oldu. İfadesinde son operasyonların Kandil'deki yankılarını anlattı: Halk sırtını döndü, bu yoğunlukta çatışmayı sürdüremeyiz.

Karayılan'a en yakın isim, 'Halk sırtını döndü devam edemeyiz'
murat karayılan, pkk,

Terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın çok uzun yıllar en yakınında bulunan ve çok güvendiği bir isim geçen hafta bu sonu olmayan davadan vazgeçip Güvenlik Kuvvetleri'ne teslim oldu. Bölücü örgüt hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulunan bu kritik isim, Murat Karayılan'ın ağzından PKK ve uzantılarının durumunu gözler önüne serdi. İşte Kandil'in ve Karayılan'ın son operasyonlarla ilgili tutumunu da içeren ifadelerden çarpıcı bölümler:

'BÖYLE DEVAM EDEMEYİZ'
"Son iki ayda verdiğimiz kayıplar bir yana bunların ailelerine ne denecek onu düşünün. Çoğu evladını dağda sanıyor ama toprakta. Nereye gömüldüler onun hesabı bile karıştı. Bunları da düşünün, bir yol bulun. Böyle olmaz. Herkes sorumluluğu HPG'nin üzerine atıyor. Her kademe sorumluluğu üstlenmeli. Bölgede HPG adı olmadan tek yönetim kurulmalı; her şehirde 6-7 kişiden oluşan üst bir komutanlık örgütlenmeli. Başta YDG-H birimleri olmak üzere bütün direnen güçler o komutanlık bünyesinde yer almalı. O komutanlığın emrinde, sevk ve idaresinde direnişe katılmalıdır. Herkes kendi kafasına göre takılır ve sorumluluğu HPG'ye yıkarsa şu an düştüğümüz durumdan da kötüye gideriz. TC kararlı, böyle devam edemeyiz. Yok olup gideriz."

'YENİ TEŞKİLATLANMA ŞART'
Başta Cizre olayları olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan çatışmaların ardından Karayılan'ın "Artık YDG-H'nin PKK ile bağlantılı olduğu vurgulanmayacak" dediğini anlatan isim, Karayılan'ın talimatlarıyla ilgili şunları kaydetti: "YDG-H hezimete uğramıştır. Bunun hesabını kendileri verecektir. PKK onların başarısızlığını üstlenemez. YDG-H'nin HPG bağlantısını halkımıza unutturmalıyız. Her il kendi birimini kurmalıdır. Bu birimlere bundan sonra Sivil Direniş Unsurları ya da Sivil Savunma Birlikleri diyeceğiz. Bu birimleri tek bir yerden yönetmemiz lazım. Yönetimdeki çok kritik isimler TC tarafından yok edildi, bir kısmı ellerine geçti. Aldıkları istihbarat bizi çözer, darmadağın eder. Bu sebeple yeni bir teşkilatlanma şarttır."

'SİVİL DİRENİŞİ ÖRGÜTLEYİN'
Karayılan'ın terör örgütüne bağlı güçlerin kendilerini "Sivil Direniş Unsurları" olarak örgütleyebileceği önerisinde de bulunduğunu aktaran isim, Murat Karayılan'ın, "Artık bu ismi kullanacağız. 'Şu HPG'dir, şu gençliktir, şu yerel birliktir' saçmalıklarını bir kenara bırakın. Oralarda HPG'den artık bahsetmemek gerekir. Oradaki (Türkiye'yi kast ediyor) herkes Sivil Direniş Unsurları'dır. Önce kendi iç teşkilatımızı örgütleyelim. Şimdilik ismine 'sivil savunma, sivil direniş' diyebiliriz. Tabii bunun neresi sivil bilemem. Halkın çoğunu kaybettiniz" dediğini kaydetti.

'ÇÖKÜYORUZ HATTA ÇÖKTÜK'
İfadelerde Karayılan'ın, "Dersim bölgesi çok kötü durumda. Çöküyoruz hatta çöktük. Lider kadro teker teker gidiyor. TC Ordusu adeta çıldırdı, üzerimize çullandılar. Ordu, polis kolkola vermiş hep birlikte üstümüze geliyorlar. Çok dikkatli olalım" sözlerine yer veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...