Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 20:58

Kasalarca kabağı çöpe atan yabancı uyruklu şüpheli sınır dışı edilecek

İstanbul’da Ataşehir Sebze ve Meyve Halinde kasalarca kabağın çöpe atıldığı görüntüler infial oluşturdu. Görüntüler sonrası kasalarca kabağı çöpe döktüğü tespit edilen yabancı uyruklu şüphelinin sınır edileceği öğrenilirken iş yeri sahibine ise para cezası uygulandı.

Kasalarca kabağı çöpe atan yabancı uyruklu şüpheli sınır dışı edilecek
İstanbul,kabak,Ataşehir,Ticaret Bakanlığı

Sosyal medyada gündem olan ve kısa sürede infial oluşturan İstanbul’da kasalarca kabağın çöpe atıldığı görüntüler sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Büyük yankı uyandıran görüntüler Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Söz konusu eylemi yapan firma tespit edilerek hakkında idari süreç başlatıldı.

EKİPLER İŞ YERİNDE İNCELEME YAPTI

Emniyet tarafından yapılan inceleme neticesinde görüntülerin Temmuz ayında Ataşehir’de sebze meyve halinde faaliyet yürüten bir iş yerinde meydana geldiği tespit edildi.  Sebzeleri çöp arabasına döken kişi de tespit edilirken burada çalışan yabancı uyruklu K.J.’nin sigortasız olduğu belirlendi. Ekipler, K.J. ve iş yeri sahibi F.K.'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından K.J. sınır dışı edilmek üzerine geri gönderme merkezine teslim edildi, iş yeri sahibi F.K.'ye ise yabancı uyruklu, sigortasız işçi çalıştırdığı gerekçesiyle para cezası kesildi.

ÇÖPE DÖKÜLEN KABAKLAR BOZUK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal medyadaki görüntüler sonrası yaptığı açıklamada bozulmuş olan 2 ton kabağın iki farklı gün içerisinde çöpe döküldüğü belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...