Tgrt Haber
23 Şubat 2023 18:07 - Güncelleme : 23 Şubat 2023 18:10

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Beşşar Esad'a mektup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Suriye'de de büyük yıkıma yol açan deprem felaketi sebebiyle Suriye devlet başkanı Beşşar Esad'a taziye mektubu gönderdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Beşşar Esad'a mektup
Kahramanmaraş,deprem,Suriye,Kılıçdaroğlu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve komşu ülkelerde de hissedilen deprem felaketinde can kaybı 42 bini geçerken komşu ülke Suriye'de de deprem birçok şehirde yıkıma yol açtı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Suriye'de hayatını kaybedenler için Beşşar Esed'e taziye mektubu gönderdi.

CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Esed'e gönderdiği mektubunda, 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin Türkiye'yi olduğu gibi Suriye'yi de etkilediği ve büyük acıya boğduğu belirtildi.

Yaklaşık 15 gündür bölgeyi ziyaret ederek, halka derman olmaya gayret ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, mektubunda, "Ülkemizin ve komşu Suriye halkının kayıplarını yüreğimizde hissettiğimizi bilmenizi isterim" değerlendirmesini yaptı. 

"KADERLERİMİZDE DE ORTAK KOMŞUYUZ"

Kılıçdaroğlu, mektubunda ayrıca "Bu afetin ve yaşadığımız acının bir kez daha gösterdiği gibi kederlerimizde de ortak ve komşuyuz. Halklarımızın ortak acılarını paylaşıyoruz. Bu vesileyle size ve halkınıza başsağlığı diliyor, ileride kederlerimizi değil ümitlerimizi paylaşmayı umuyorum" ifadelerine yer verdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...