Tgrt Haber
11 Nisan 2015 01:12

Kurtulmuş, 'İnsanların üzerine dayalı siyaset yapılmaz'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "İnsanların üzerine dayalı olarak siyaset yapılmaz. Bu hem ilkesel olarak bizim inandığımız bir şeydir, hem siyasi tecrübeyle gördüğümüz bir şeydir" dedi.

Kurtulmuş, 'İnsanların üzerine dayalı siyaset yapılmaz'
numan kurtulmuş,

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Habertürk televizyonunda Gündem Siyaset programına katıldı. AK Parti iktidarı döneminde çok şeyin yapıldığını belirten Kurtulmuş, başörtüsü sorununun çözüldüğünü, imam hatiplerin önündeki engellerin ve gayri müslim yurttaşların vakıflarının mal varlıkları üzerindeki devletin el koymasının kaldırıldığını, vatandaşların kendi kimliklerini, ana dillerini kullanabilmeleri imkanının doğduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Türkiye'de askeri darbelerin olmasına dönük olarak korkular ortadan kalktı. İnsanlar artık bu ülkede 'Yarın, bugün siyasete birileri el koyar mı' endişesini taşımıyor. Bunların hepsi fevkalade güzel şeyler" değerlendirmesinde bulundu.

Bunların yeterli olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Ama tam yarı yoldayız. Eski sistemi demonte ettik. Ama henüz yeni sistemi bütün kurumlarıyla, kuruluşlarıyla, teamülleriyle kuramadık" ifadesini kullandı.

"Faniler üzerinden bir hesap yapmayı asla düşünmeyiz"    

"Sizin, milletvekili listesinde adamlarınız var mı?" sorusu üzerine Kurtulmuş, "Bu listedeki 550 milletvekili adayı arkadaşımızın hepsi benim arkadaşlarımdır. Dolayısıyla ben onların arkadaşıyımdır. Geçmişte farklı siyasi kulvarlarda siyaset yapmış olabiliriz. Ama nihayetinde AK Parti tabanıyla, diyelim ki HAS Parti'deki ya da Saadet Partisi'ndeki tabanın önemli bir kısmı zaten birbiriyle iç içe geçmiş olan insanlar. Taban olarak, milletvekili arkadaşlarımız olarak, yönetici arkadaşlarımız olarak da dün de zaten tanıdığımız insanlardı çoğu. Bugün yeni arkadaşlarımız da gelmiş oldu. Dolayısıyla asla hiçbir zaman 'Şu bizim adamımızdır, bu bizim adamımız değildir' telaşı içerisinde olmadık. Zaten bu seçim, adayların tespitinin hiçbir komisyonunda da ben yer almadım."

AK Parti'ye geçerken böyle bir şartının hiçbir zaman olmadığını vurgulayan Kurtulmuş, "Böyle bir şeyi hem ben gündeme getirmem, hem Sayın Cumhurbaşkanımızın da böyle bir konunun içerisinde bunu konuşmamız asla siyasi nezakete ve karşılık olarak siyasi ahlakımıza sığacak şeyler değildir. Bu bir dava meselesidir" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Numan Kurtulmuş'un bu yayından çıktıktan sonra hayatta kalıp kalmayacağını dahi bilmiyoruz. İnsanların üzerine dayalı olarak siyaset yapılmaz. Bu hem ilkesel olarak bizim inandığımız bir şeydir, hem siyasi tecrübeyle gördüğümüz bir şeydir" değerlendirmesinde bulundu.

"Fatih Erbakan'ı siz mi davet ettiniz AK Parti'ye?" sorusuna ise Kurtulmuş, "Hayır. Ben davet etmedim. Bu konuşuldu ama ben davet etmedim" yanıtını verdi. Davetin gidip gitmediğini de bilmediğini belirten Kurtulmuş, bunun bazı çevrelerde konuşulduğunu, ne yapıldığını bilmediğini söyledi.

"Suriyeliler oy kullanamayacak"

Türkiye'de Suriyeli sığınmacıların oy kullanıp kullanamayacağına ilişkin soruya da Kurtulmuş, "Hayır oy kullanmayacaklar. Bu da maalesef ciddi bir tezvirattır" diye karşılık verdi.

Türkiye'de yaklaşık 2 milyon Suriyeli'nin bulunduğunu kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'ye gelen Suriyeli ve Iraklı sığınmacılara biyometrik tanı kimlikleri verdiklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...