Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 08:16 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 08:25

Mersin’de terör örgütü DEAŞ’a operasyon

Mersin’de terör örgütü DEAŞ şüphelisi 14 zanlıya ‘şafak’ operasyonu gerçekleştirildi. Dron destekli operasyona yaklaşık 200 polis katılırken dama çıkarak kaçmaya çalışan zanlılardan biri kıskıvrak yakalandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Mersin’de terör örgütü DEAŞ’a operasyon
mersin,deaş,operasyon

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DEAŞ’a yönelik ‘şafak’ operasyonu gerçekleştirdi. Örgütün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ile örgüt içerisinde faaliyet yürüterek hem finans hem de ekipman desteği sağladığı öne sürülen 14 şüphelilerin yakalanması için düğmeye basıldı.

200 POLİS KATILDI

Dron destekli operasyona yaklaşık 200 polis katıldı. Özel harekat polisleri, operasyon yapılan bölgelerdeki sokak giriş ve çıkışlarında uzun namlulu silahlarla önlem aldı. Bir adreste yapılan baskında evin damına çıkarak kaçmaya çalışan zanlı, ekiplerce yakalanarak gözaltına alındı. Ekiplerin diğer şüphelileri arama çalışması ise sürüyor.

13 ZANLI YAKALANDI

Bu kapsamda, örgüt içerisinde faaliyet yürüten zanlılar A.E.A, A.H, H.H, M.A, A.A, A.H, A.E. ve B.E.A'nın, ülkeye yasadışı yollarla giriş yaptığı belirlendi. Haklarında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu bulunan şüphelilerden İ.H, A.A, Y.A. ve M.N'nin örgüt adına para transferleri gerçekleştirdiği tespit edildi.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan bir zanlının ikamet aramasında ele geçirilen sabit disk sürücüsünde yapılan incelemede, DEAŞ’ın çatışma, infaz, propaganda görüntülerinin yanı sıra örgüt mensuplarına ait çok sayıda fotoğrafın bulunması üzerine şüpheli M.M. ve T.K'nin de örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü saptandı. Operasyonda 13 zanlı gözaltına alındı. Firari şüpheli M.A'yı yakalama çalışması sürüyor.

Mersin’de terör örgütü DEAŞ’a operasyon

Mersin’de terör örgütü DEAŞ’a operasyon

Mersin’de terör örgütü DEAŞ’a operasyon

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...