Tgrt Haber
05 Ocak 2020 12:20

Meteoroloji uyardı: Denizlerde fırtına bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in Batısı, Marmara ile Kuzey ve Orta Ege'de denizlerde tam fırtına uyarısı yaptı. Akdeniz'de ise fırtına ve kuvvetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: Denizlerde fırtına bekleniyor
meteoroloji genel müdürlüğü,tam fırtına uyarısı

Meteorolojiden yapılan uyarıya göre; denizlerimizde (Batı Karadeniz’in Batısı, Marmara ile Kuzey ve Orta Ege) tam fırtına bekleniyor.

DENİZLERDE TAM FIRTINA BEKLENİYOR
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;"Rüzgarın, Kuzey ve Orta Ege’de yarın (Pazar) akşam, Batı Karadeniz’in batısı ile Marmara’da ise gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, Pazartesi günü (06.01.2020) sabah saatlerinden itibaren 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/sa) tam fırtına şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Fırtınanın Çarşamba günü (08.01.2020) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

AKDENİZ'DE KUVVETLİ FIRTINA 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz için ise fırtına ve kuvvetli fırtına bekleniyor uyarısında bulundu.

"Batı Akdeniz'in doğusunda rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak güney ve güneydoğu yönlerden 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 yer yer 90 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın yarın (pazartesi) akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.

Doğu Akdeniz'de rüzgarın yarın (pazartesi) sabah saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak doğu ve kuzeydoğu, doğu kesimlerinde güneydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın salı günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...