Tgrt Haber
17 Temmuz 2022 00:11 - Güncelleme : 17 Temmuz 2022 00:31

Meteoroloji ve Muğla Valiliğinden orman yangını uyarısı: Sıcaklık 42 derece, rüzgar kuvvetli olacak

Hafta içi Datça'da çıkan orman yangını nedeniyle 700 hektarlık orman ve tarım arazisinin zarar görmesinin ardından Muğla için yeni bir uyarı geldi. Muğla Valiliği, kentte etkili olacak yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgar sebebiyle yangına yol açabilecek davranışlardan uzak durulması çağrısını yaptı. Meteoroloji de şehirdeki sıcaklığın 42 dereceye kadar çıkacağına dikkat çekip, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İHA / AA
Meteoroloji ve Muğla Valiliğinden orman yangını uyarısı: Sıcaklık 42 derece, rüzgar kuvvetli olacak
Meteoroloji,orman,yangın

Geçen yıldan bu yana orman yangınlarıyla boğuşan ve büyük hasar gören Muğla için Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Muğla Valiliğinden yeni uyarı geldi.

Muğla'da 3 gün etkili olması beklenen yüksek sıcaklık, nem oranının düşmesi ve ani şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşlar orman yangınlarına karşı uyarıldı. Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmelere göre, üç gün boyunca hava sıcaklığının artması, nem oranının düşmesi ve ani şiddetli rüzgar beklendiği belirtildi.

Açıklamada, Valilikçe yasaklanan ormanlık alanlara girilmemesi, yol kenarlarına yangına neden olabilecek cam ve pet şişe, sigara izmariti gibi çöplerin bırakılmaması, anız, bahçe ve sera temizliği gibi hiçbir suretle orman yangınları açısından risk teşkil edecek ateş yakılmaması, orman ve diğer yangınlar açısından çok dikkatli davranılması istendi.

Görülen olumsuzlukların bekletilmeden 112 Acil Çağrı Merkezine iletilmesi konusunda daha duyarlı olunması talep edilen açıklamada, 3 gün boyunca özellikle ormanlık alanların yakınlarında yangın riskini artıracak davranışlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı.

METEOROLOJİ DE UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama ile Muğla ili ve ilçeleri için orman yangını uyarısı yaptı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Muğla ili orman yangın risk değerlendirmesi başlığı adı altında yapılan uyarıda  “Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre Muğla ili genelinde 17 Temmuz 2022 Pazar günü ile 18 Temmuz Pazartesi günü akşam saatlerine kadar yüksek sıcaklık sahil kesimlerinde (38-42 derece ) iç kesimlerde (32-36 derece) ve düşük nem (%10-30) ve kuvvetli rüzgar (Kuzey ve Kuzey Doğu yönlerden 30-50 km/ hız) beklenmektedir. Beklenen sıcak ve kuru hava ile birlikte kuvvetli rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir."

Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...