Tgrt Haber
29 Temmuz 2021 13:04

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Afganistan açıklaması

Gerekli şartlar sağlanırsa Türkiye Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının emniyetle işletilmesine devam edecek. Bunun için ABD ile Türkiye arasında görüşmeler sürüyor. Öte yandan İran sınırındaki güvenlik de artırıldı. Hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 16 bin 786 şahıs yakalandı. İşte detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Afganistan açıklaması
msb,afganistan,,PKK,,terör,,FETÖ,,kabil havalimanı,

Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının emniyetle işletilmesine yönelik görüşmelerini sürdürüyor. Eğer gerekli şartlar sağlanırsa Türkiye havaalanını işletmeye devam edecek.

Havaalanının işletilmesi sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afganistan’da muharip bir görevi olmayacak. Askerler meşru müdafaa dışında herhangi bir operasyonel görevde bulunmayacak.

SURİYE'DE 249 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan Afganlı göçüne karşı İran sınırındaki güvenlik de artırıldı. Alınan ilave ve etkin tedbirler sayesinde son iki ayda, hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 16.786 şahıs yakalandı. 31.545 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Bu şahıslar arasında 40’ı FETÖ olmak üzere toplam 74 terörist yakalandı. MSB, Suriye'de gerçekeleştirilen terör operasyonlarında ise 2 ayda 249 terörist öldürüğünü bilgisini paylaştı.

PENÇE İLE TERÖRİSTLERE DARBE

Güvenlik güçleri terör örgütüne ağır darbe indirmeye devam ediyor. 23 Nisan’da başlayan ve kuzey Irak’ta gerçekleştirilen Pençe-Şimşek ile Pençe-Yıldırım operasyonları planlandığı şekilde başarı ile devam ediyor. Operasyonların başlangıcından bu yana 215 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Ayrıca bu yılın başından itibaren ise bin 595 terörist etkisiz öldürüldü.

"SARIKLI AMİRAL" GÖREVDEN ALINDI

Güvenlik kaynakları “sarıklı amiral” olarak adlandırılan personele ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu personelin soruşturma başlatıldıktan sonra görevden alındığını bildirdi. Personelin Yüksek Disiplin Kurulu işlemleri devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...