Tgrt Haber
26 Ocak 2016 15:29

Müftülükten, terör mağduru ailelere destek

Diyarbakır İl Müftülüğünce terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler için yardım kampanyası başlatıldı.

Müftülükten, terör mağduru ailelere destek
diyarbakır, müftülük,

İl Müftüsü Burhan İşliyen düzenlediği basın toplantısında, Silvan ve Sur ilçelerinde evini terk etmek zorunda kalan aileler için başlattıkları yardım kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. "Peygamber efendimizin 'insanlar birbirini sevmede tek vücut olmalılar' hadisinden yola çıkarak bu kampanyayı başlattık" ifadelerini kullanan İşliyen, Sur ve Silvan'da evlerini terk ederek akrabalarının yanınına sığınmak durumunda kalan vatandaşların büyük sıkıntı içinde olduğunu kaydetti.

İşliyen, kampanya kapsamında bugüne kadar 216 bin 523 lira toplandığını belirterek, "Yapılan yardımlar Silvan ile Sur Müftülüğü Diyanet Vakfı hesaplarına aktarılıyor. Gıda paketi şeklindeki yardımlar ise tek elden kaymakamlık koordinesinde ihtiyaca göre dağıtılacak" dedi. Sur esnafının bir kısmının dükkanlarını açamadığını, açanların da bazı günlerde hiç satış yapamadığını dile getiren İşliyen, şöyle konuştu: "Diyanet Vakfı Genel Merkezi de 200 liralık alışveriş çekleri şeklinde yardım gönderme kararı aldı. Yardımlar bir kaç günde elimize ulaşacak. Onlar da yine Sur'da oluşturulan komisyon marifetiyle ilgililere ulaştırılacaktır. Bu diğer yardımların yanında sembolik olarak bir anlam ifade eder ama yardımlaşma bilincinin, kardeşliğin bütün topluma yayılması ve sirayet etmesi önemlidir. Bütün kardeşlerimizi, kardeşlerimizle el ele dayanışmaya davet ediyorum." (

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...