Tgrt Haber
18 Ekim 2021 10:28

Murda neden gözaltına alındı? Ünlü rapçi Murda hangi şarkıları yüzünden gözaltına alındı?

Murda adıyla bilinen ünlü rap şarkıcısı M. Önder Doğan havalimanında gözaltına alındı. Haberin ardından akıllara ''Murda neden gözaltına alındı? Murda hapis cezası mı aldı? Murda hangi şarkıları yüzünden gözaltına alındı? Murda kimdir?'' soruları geldi.

Murda neden gözaltına alındı? Ünlü rapçi Murda hangi şarkıları yüzünden gözaltına alındı?
murda,rap,ezel

Ünlü rapçi Murda Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı. Sosyal medyada gündem olan konunun ardından Murda gözaltı kararı araştırılmaya başlandı. Hollanda uyruklu Rap şarkıcısı Önder Doğan, önceki gün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı. Sakarya’da düzenlenen Jungle Mood Festivali için Türkiye’ye gelen Murda lakaplı ünlü rapçi Mehmet Önder Doğan polis ekiplerince havalimanında gözaltına alındı. Peki Murda neden gözaltına alındı? Murda bırakıldı mı? Ünlü rap şarkıcısı Murda kimdir?  

MURDA NEDEN GÖZALTINA ALINDI?  

Sakarya’da düzenlenen Jungle Mood Festivali için Türkiye’ye gelen Murda lakaplı ünlü rapçi Mehmet Önder Doğan önceki gün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı. Sosyal medyada gündem olmasının ardından ''Murda neden gözaltına alındı?'' sorusu gündeme geldi. Ünlü rap şarkıcısı Murda kliplerinde ve şarkılarında 'uyuşturucu kullanımını özendirici ifade ve içerik kullandığı' iddia edildi. Hollanda asıllı Murda Türk Ceza Kanunu’nun 190/2 maddesinden işlem yapılarak dün adliyeye sevk edildi. Önder Doğan, çıkarıldığı hakimlikçe hakkında ‘adli kontrol’ hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Konser için bilet alan 2500 kişiye organizasyon firması tarafından bilet iadesi yapılırken Murda’nın yarın konserde olacağı belirtildi. 

Murda neden gözaltına alındı? Ünlü rapçi Murda hangi şarkıları yüzünden gözaltına alındı? 

MURDA HANGİ ŞARKILARI NEDENİYLE GÖZALTINA ALINDI?

Ünlü rap şarkıcısı Murda ''Duman'', ''Pahalı'' ve ''Eh baba'' isimli şarkılarında yer alan birtakım sözlerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımını özendirdiği iddia edilerek gözaltına alındı. Kararın ardından hangi Murda şarkılarının uyuşturucuya özendirdiği merak edildi. İşte Murda’nın uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla gözaltına alındığı şarkıları ve sözleri:  

EH BABA – MURDA  

''Arabada vurdum attım sonra kenara,  

Otu sardım yaktım sarstı beni kerata'' 

DUMAN – MURDA  

''Çok çektik duman, duman, duman, duman, duman, duman, duman (ah) 

Çok çektik duman, duman, duman, duman, duman, duman, duman (ah) 

Senin sevgin yalan (yalan) 

Hep yollardayım like Varan (skrrt) 

Çok çektik, yorgun kafam (ah) 

Çöpten yaram çok yaram derin''

PAHALI – MURDA  

''Gel dumanımı çek 

Baby kafamız fişek''

MURDA KİMDİR?  

Murda, 30 Ocak 1984 yılında Hollanda’da dünyaya geldi. Asıl ismi Önder Doğan olan ünlü rap şarkıcısı ilk EP'sini ise 2008 yılında çıkardı. Rap sanatçısı Ezel ile Youtube üzerinden tanışarak Türkiye’de rap kariyerine devam etti. Ezel ile çıkardığı "Aya" isimli şarkısı YouTube'da 140 milyondan fazla izlendi. Ezhel ve Murda, ocak ayında "Bi' Sonraki Hayatımda Gel" isimli bir şarkı daha çıkardıktan sonra en son "Made In Turkey" isminde bir çalışma çıkardı.  

Murda neden gözaltına alındı? Murda hapis cezası mı aldı? Murda hangi şarkıları yüzünden gözaltına alındı? Murda kimdir? sorularını cevapladık. Siz de Murda gözaltı kararı ile ilgili görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eymen17 Aralık 2022 20:31

Ben, Önder abinin şarkılarını severek dinliyorum. Bir daha böyle bir şey olmasın.Murda'nın hiçbir zarar görmesini istemiyorum.

Sonraki Haber Yükleniyor...