Tgrt Haber
28 Aralık 2013 13:58

Muş'ta iki yolcu otobüsü çarpıştı, 4 ölü, 17 yaralı

Muş'un Bulanık ilçesinde aynı firmaya ait iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, ilk beliremelere göre 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Muş'ta iki yolcu otobüsü çarpıştı, 4 ölü, 17 yaralı
mus, bulanık, iki yolcu otobüsü çarpıştı, 4 ölü, 17 yaralı, muş'ta kaza,

Alınan bilgiye göre, Muş'tan Malazgirt'e giden 34 ZZ 65 plakalı yolcu otobüsü, Bulanık-Malazgirt karayolunun 10. kilometresinde karşı yönden gelen aynı firmaya ait 33 BBR 47 plakalı otobüsle kafa kafaya çarpıştı. İlk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, 3'ü ağır 17 kişinin yaralandığı kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ile emniyet ve jandarma ekibi sevk edildi. Çevredekilerin de yardımıyla araçlardan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Malazgirt, Bulanık ve Muş'taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçlarda sıkışarak hayatını kaybeden bazı vatandaşların cesetleri de iş makinelerinin otobüsleri birbirinden ayırması sonrası araçlardan çıkarılarak ceset torbasına konuldu.
Kazanın ardından olay yerine giden Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, bölgede incelemede bulunan cumhuriyet savcısı ve güvenlik güçlerinden kazayla ilgili bilgi aldı. Muş'tan Malazgirt'e giden Serkan Taşkın (28) yönetimindeki 34 ZZ 6580 plakalı yolcu otobüsünün, bölgede etkili olan yoğun sis nedeniyle Bulanık-Malazgirt karayolunun 10. kilometresinde karşı yönden gelen aynı firmaya ait Veysel Akın'ın (43) kullandığı 33 BBR 47 plakalı otobüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada, otobüs sürücüleri Taşkın ve Akın ile her iki araçta bulunan Ahmet Taşkın (20) ve Rahmi Yıldız hayatını kaybetti. Kazada Hatice Ataç, Hasan Ataç, Mehmet Ali Eser, Ümit Serin, Taner Tandoğan, Mehmet Narman, Raziye Narman, Tekin Taşkın, Gülşah Karakuş Erdoğan, Zübeyde Halaç, Alparslan Balkaya, Zafer Yalçın, Elfesye Yalçın, Neşet Karakaya, Fırat Çakıcı, Sadık Kahya ve Serdar Meşhan yaralandı. Muş merkez ile Malazgirt ve Bulanık'taki hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan 3'ünün, sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...