Tgrt Haber
29 Aralık 2015 16:01

Mutlu Kaya davasına devam edildi

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ‘Sesi Çok Güzel’ yarışması ile ünlendikten sonra, eski sevgilisinin silahlı saldırısına uğrayıp ağır yaralanan Mutlu Kaya ile ilgili davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı 24 Mart 2016 tarihine erteledi.

Mutlu Kaya davasına devam edildi
mutlu kaya, dava,

Diyarbakır’da, 18 Mayıs 2015’de ablasının evinin önünde eski sevgilisinin silahlı saldırısına uğrayarak başından ağır yaralanan Mutlu Kaya, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından normal servise alınmış, fizyoterapist eşliğinde yapılan tedavilerin ardından konuşmaya başlamıştı. Olaydan 6 ay sonra ifade verebilen Mutlu Kaya ile ilgili Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına bugün devam edildi. Duruşmaya, Mutlu Kaya’nın annesi Hanım Kaya ile babası Mehmet Kaya, ablası Dilek Zengin ve kardeşi Hakan Kaya şikayetçi olarak katıldı.
Mutlu Kaya’nın hastanede alınan ifadesi mahkeme başkanı tarafından okundu. Kaya ifadesinde şunları söyledi:
"Veysi beni tehdit ediyordu. Veysi ile korkudan görüşüyorduk. Sürekli beni takip ediyordu. Ben korktuğum için cevap verdim, o da bana ‘Evinizi tararım, sizi öldürürüm’ diyordu. Ben ona hiçbir şey söylemedim, olay günü, sana son kez bir şey söyleyeceğim dedi. Son gelişidir diye açtım kapıyı. O bana kaçalım dedi, direndim, silahı çıkardı. Arkadan sıktı, bağırdım, 4. kurşun kapıyı kapatırken bana isabet etti. Ergani polisine olaydan önce gittim ama bir şey yapmadılar."
"MUTLU İLE DİYARBAKIR’DA 3 OTELDE BİRLİKTE KALDIK"
Daha sonra söz verilen sanık Veysi Ercan, söylenenleri kabul etmediğini belirtti. Mutlu Kaya’nın özgür iradesi ile ifade verdiğini düşünmediğini savunan Veysi Ercan, şu ifadeleri kullandı:
"Mutlu ailesi tarafından yönlendiriliyor. Mutlu ile görüştüğüm numarayı hatırlamıyorum. İlk başta ailesi rencide olmasın diye özel konuları anlatmak istemedim. Bugün özel konularımızı da anlatacağım. Ben Mutlu Kaya ile arkadaşlık yapıyordum, ilişkimiz vardı. Diyarbakır’da 3 otelde birlikte kaldık. Otellerde ikimizin de kayıtları var. Bu nedenle Mutlu’nun beyanlarını kabul etmiyorum. Olay günü kendisi mesaj attı. Mutlu hedef değildi. Bir anlık refleksti. Mutlu dışarıya çıkmadı. Telefonda bana hakaret etti, bende dayanamayıp eve sıktım. Üzgünüm, yapmamam gereken bir şeydi, vurulduğunu bilmiyordum."
Veysi Ercan’ın savunmasının ardından Mutlu Kaya’nın babası Mehmet Kaya, şikayetçi olarak ifade verdi. Olayı görmediğini kaydeden Mehmet Kaya, "Bizi çok tehdit etti. Kapıya geldi, yanında birkaç kişi daha vardı. Ben ondan şikayetçiyim" dedi.
MUTLU’NUN PEŞİNİ BIRAKMAK İÇİN 50 BİN LİRA İSTEDİ İDDİASI
Anne Hanım Kaya ise, Veysi Ercan’dan şikayetçi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
"Olay günü orada değildim. Tehdit edildik. Kızını da seni de öldüreceğim diyordu. Erkekler bilmesin diye Veysi’nin ağabeyi ile konuştum. Bu yapılan, bütün kadınlara zulümdür. Tehdit edildiğimin gecesi, Ergani Karakolu’na gittim. Koruma talep edelim dediler. İşlem yaptılar, sonra gönderdiler. Kızdan vazgeçmem için 50 bin lira vereceksin dedi."
Mahkemeye şikayetçi olarak gelen ve tanık olarak da dinlenen Mutlu Kaya’nın ablası Dilek Zengin, "Erkek kardeşimin, Mutlu’yu vurdu, çığlığıyla uyandım. Silah seslerini duymadım, Mutlu’yu yerde gördüm. Veysi’den tehdit aldığıma yönelik karakola şikayetim var. Mutlu’yu bana vermezseniz eşini arar Dilek seni aldatıyor derim, sizi öldürürüm dedi. Daha sonra ağabeyini aradım o da, bıktım, kafasına kürekle vurun, öldürün onu dedi. Mutlu’yu bırakacağı için benden de 50 bin lira istedi. 50 bin lira verirseniz Mutlu’yu bırakırım dedi. 30 bin lira verdik kendisine, ağabeyi vermezseniz devam eder dedi. Veysi’nin daha önce de Mutlu’yu kaçırma girişimi olmuştu” diye konuştu. Mutlu’nun kardeşi Hakan ile 3 tanığın dinlenmesinin ardından söz verilen Veysi Ercan, tanıkların ifadelerini kabul etmediğini söyledi.
Daha sonra söz alan Mutlu Kaya’nın avukatları, sanığın her yoldan Mutlu’ya ulaşmaya çalıştığını kaydederek, sanıkla beraber o gün onunla görüşenlerin de olaya dahil olduğunu belirtti. Avukatlar, "Önemli olan ilişki yaşamaları değil, Mutlu’nun 'hayır' dedikten sonra Veysi’nin yaptıklarıdır. Bizim için önemli olan fiili işleyip işlememesidir. Eylemi sonuçlandırmak için plan yaptığı ortaya çıkmıştır. Sanığın tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme, 5 dakikalık aranın ardından Veysi Ercan’ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı da 24 Mart 2016 tarihine erteledi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...